Pred obalo Libije utonilo najmanj 57 migrantov, tudi ženske in otroci

STA, Va
27.07.2021 09:10
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Libijska obalna straža je v prvi polovici leta obravnavala več kot 13.000 ljudi, ki so skušali na čolnih priti do Evrope. Fotografija je ilustrativna.  
Reuters

Pred obalo Libije je utonilo najmanj 57 migrantov, potem ko se je potopil njihov čoln, so sporočili iz Mednarodne organizacije za migracije (IOM). Med mrtvimi naj bi bilo tudi 20 žensk in dva otroka, poroča francoska tiskovna agencije AFP.

"Zgroženi ob še eni boleči izgubi življenj pred obalo Libije," je tvitnil vodja misije IOM v Libiji Federico Soda. "Najmanj 57 ljudi je utonilo v zadnji tragediji, tišina in neaktivnost sta nesprejemljivi," je dodal.

Čoln je potonil pred pristaniškim mestom Homs. Zaenkrat še ni znano, zakaj je čoln potonil, vendar so običajno plovila z migranti prenapolnjena in niso najbolj varna za plovbo. Poleg tega pogosto z obale odrinejo ponoči tudi v slabih razmerah.

Iz IOM so še sporočili, da so preživeli migranti poročali, da je med mrtvimi tudi 20 žensk in dva otroka. Zadnja tragedija pa je po oceni IOM znova pokazala, kako nujna je vzpostavitev državne iskalne in reševalne operacije na tej nevarni poti.

Libijska obalna straža je v prvi polovici leta obravnavala več kot 13.000 ljudi, ki so skušali na čolnih priti do Evrope. To je več kot v celem lanskem letu. Podobno se je v prvi polovici leta podvojilo število ljudi, ki so na tej nevarni poti umrli, v primerjavi z enakim obdobjem lani. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta