Predsednik ZDA upa na skorajšnje srečanje z ruskim predsednikom

STA, A.L.
05.05.2021 07:26
Ameriški predsednik Joe Biden je v torek v Beli hiši izrazil upanje, da se bo prihodnji mesec med turnejo po Evropi sestal tudi z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, ki ga je predsednik ZDA v enem od intervjujev po prevzemu oblasti opredelil kot morilca.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Biden je odgovarjal na vprašanja novinarjev, ko je v Beli hiši napovedal, da nameravajo v ZDA do dneva neodvisnosti 4. julija vsaj z enim odmerkom cepiva proti covidu-19 cepiti 70 odstotkov odraslega prebivalstva.

"To je moje upanje in pričakovanje. Delamo na tem," je Biden odgovoril na vprašanje, ali se bo v Evropi srečal s Putinom.

Biden bo junija prvič od prevzema oblasti potoval v tujino. Udeležil se bo vrha držav skupine G7 v Veliki Britaniji, nato se bo v Bruslju udeležil vrha zveze Nato in vrha EU-ZDA.

Moskva se še ni pozitivno odzvala na Bidnovo željo po srečanju s Putinom v tretji državi, ki jo je izrazil že pred tedni. Biden je proti Rusiji uvedel sankcije zaradi ponovnega vpletanja v ameriške volitve in zaradi računalniških vdorov.

Biden je v torek novinarjem še dejal, da ZDA Indiji in Braziliji pomagajo s cepivi proti covidu-19, cepiva pa pošiljajo tudi v Kanado in Mehiko. Ni bil pa pripravljen razkriti, katerim drugim državam nameravajo ZDA še prodati ali darovati cepivo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta