Prijeli natakarico zaradi kršitve protikoronskih ukrepov

STA, M.R.
15.03.2021 12:26
Zagrebška policija je potrdila, da so kazensko ovadili 22-letno natakarico, ki je v notranjosti ene zagrebških gostiln stregla 12 gostov, čeprav gostinski lokali zaradi preprečevanja širjenja okužb z novim koronavirusom obratujejo zgolj na terasah. Po končani preiskavi so 22-letnico priprli, je še potrdila policija.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Kriminalisti so natakarico ovadili zaradi suma kaznivega dejanja širjenja in prenosa nalezljivih bolezni. V soboto zvečer so namreč policisti ugotovili, da gostinski lokal obratuje v zaprtem delu.

V lokalu je bilo 12 gostov, ki jim je 22-letnica omogočila vstop ter jim stregla pijačo, kar je v nasprotju z odločitvijo nacionalnega štaba civilne zaščite o protikoronskih ukrepih, je danes sporočila zagrebška policijska uprava na svoji spletni strani.

Hrvaška policija je od konca novembra lani, ko so zaradi epidemije covida-19 začasno prepovedali delovanje gostinskih lokalov, vložila več deset kazenskih ovadb proti lastnikom lokalov, ki so stregli svoje goste v lokalih na različnih koncih države.

Kršenje ukrepov se je nadaljevalo tudi po 1. marcu, ko so vsem gostinskim lokalom omogočili obratovanje na terasah, če jih seveda imajo. Gostje lahko vstopijo v notranjost gostinskega lokala samo zaradi uporabe toaletnih prostorov, pri čemer je obvezna uporaba obrazne maske.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta