Rusija naj bi v regiji Kursk ponovno zavzela dve vasi

STA, A.L.
09.10.2024 19:06

Ruska vojska je v obmejni regiji Kursk, kamor so v začetku avgusta vdrle ukrajinske sile, ponovno zavzela vasi Novaja Soročina in Pokrovski, je danes sporočilo rusko obrambno ministrstvo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Moskva si vse od ukrajinskega vdora prizadeva izgnati ukrajinske sile s svojega ozemlja.
EPA

Dodalo je, da je vojska odbila tudi ukrajinske napade na kraje v bližini vasi Pokrovski, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Po navedbah obrambnega ministrstva so ruski padalci vdrli v vas Pokrovski in jo kmalu zatem znova zavzeli. "Ukrajinski vojaki so ob pogledu na ruske padalce v paniki zbežali s svojih položajev," je še sporočilo ministrstvo v Moskvi in vas označilo kot oporišče ukrajinske vojske.

Ukrajinska vojska je 6. avgusta nepričakovano vdrla v regijo Kursk s ciljem prisiliti Rusijo, da prerazporedi enote, vključene v spopade v regiji Doneck na vzhodu Ukrajine. Ukrajina je konec avgusta trdila, da v regiji zaseda okoli sto naselij, lokalne oblasti pa so iz Kurska in sosednjih regij evakuirale okoli 150.000 civilistov.

Moskva si vse od ukrajinskega vdora prizadeva izgnati ukrajinske sile s svojega ozemlja. Doslej je ponovno zavezala že več vasi. Samo sredi septembra je denimo ruska vojska po navedbah obrambnega ministrstva v Moskvi zavzele 12 vasi v Kursku.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta