Ruska policija vzela pod drobnogled primer Navalni: To še ne pomeni odprtja preiskave

STA, Gr.G.
27.08.2020 13:49

Zdravniki v berlinski bolnišnici Charite, kjer se od sobote zdravi ruski politik, so v ponedeljek sporočili, da klinične ugotovitve kažejo na zastrupitev s snovjo iz skupine zaviralcev holin esteraz. Za katero snov natančno gre, še ni znano.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Berlinska bolnišnica Charite, kjer se od sobote zdravi ruski politik.
EPA

Ruska policija je danes sporočila, da je začela s predhodno oceno primera opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega, ki se mu je minuli teden nenadoma poslabšalo zdravje in je padel v komo, zdaj pa je na zdravljenju v Nemčiji. To še ne pomeni odprtja preiskave, ampak gre v bistvu le za ugotavljanje, ali je sploh bilo storjeno kaznivo dejanja. Kot so pojasnili predstavniki policije v Moskvi, gre za fazo pred morebitnim odprtjem preiskave. Prometna policija v Sibiriji bo tako opravila "predhodno poizvedbo" o tem, kaj je sploh vodilo v hospitalizacijo Navalnega minuli teden v sibirskem mestu Omsk, in ko bodo preučili "vse okoliščine", se bodo odločili, ali bodo odprli preiskavo ali ne.
Že pred tem so policisti in agenti varnostne službe v civilu zaslišali zdravnike v bolnišnici v Omsku. Po lastnih navedbah so sibirski policisti že tudi preiskali lokacije, ki jih je pred hospitalizacijo obiskal Navalni, in njegovo hotelsko sobo v Tomsku, pregledali posnetke varnostnih kamer in zasegli "več kot sto predmetov". Pri tem zaenkrat niso našli nobenih strupenih ali narkotičnih substanc, so pojasnili danes.

Julija Navalni med prihodom v bolnišnico Charite. 
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta