Ruske sile na območju Bahmuta izvedle več napadov

STA, A.L.
27.02.2023 16:41

Na območju okoli mesta Bahmut je ruska vojska zadela skladišče streliva ukrajinskih oboroženih sil, je sporočil tiskovni predstavnik ruskega obrambnega ministrstva Igor Konašenkov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Na območju Bahmuta, ki je že tedne prizorišče hudih spopadov med ukrajinskimi in ruskimi silami, je ruska vojska danes izvedla več napadov, v katerih je zadela ukrajinsko skladišče streliva, so sporočili iz Moskve in dodali, da je rusko topništvo uničilo tudi ukrajinske tanke, oklepno opremo in vozila, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Na območju okoli mesta Bahmut je ruska vojska zadela skladišče streliva ukrajinskih oboroženih sil, je sporočil tiskovni predstavnik ruskega obrambnega ministrstva Igor Konašenkov. Kot navaja dpa, navedb z bojišč ni mogoče neodvisno preveriti.

Intenzivni spopadi v okolici Bahmuta v regiji Doneck sicer potekajo že več tednov. V mestu, kjer je pred vojno živelo več kot 70.000 ljudi, še vedno vztraja okoli 6000 prebivalcev, ki so jih ukrajinske oblasti nedavno pozvale k evakuaciji.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je medtem z odlokom, izdanim v nedeljo zvečer, odstavil visokega poveljnika ukrajinskih sil v Donbasu Edvarda Moskaljova. Razloga za to odločitev ob tem ni navedel.

Ukrajinske sile naj bi nameravale v prihodnjih mesecih izvesti ofenzivo za osvoboditev nekaterih ozemelj na vzhodu in jugu države, vključno z Mariupoljem, strateško pomembnim pristaniškim mestom ob Azovskem morju, ki so ga ruske sile po več tednih smrtonosnega obleganja zavzele maja lani.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta