Slovenija ima novega veleposlanika na Hrvaškem

STA, VČ
10.09.2019 20:48
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Predsednik republike Borut Pahor je podpisal ukaz o postavitvi Vojislava Šuca za veleposlanika Slovenije na Hrvaškem, so sporočili iz ministrstva za zunanje zadeve.
Vojislav Šuc je na zunanjem ministrstvu zaposlen od leta 1991. Trenutno opravlja delo veleposlanika v direktoratu MZZ za mulilateralo, razvojno sodelovanje in mednarodno pravo. V preteklosti je bil med drugim slovenski veleposlanik - vodja stalnega predstavništva pri uradu Združenih narodov in drugih mednarodnih organizacijah v Ženevi, predsednik Sveta za človekove pravice ZN, veleposlanik na Švedskem, Finskem, v Latviji in Estoniji, generalni konzul v New Yorku ter vodja diplomatskega protokola in sektorja za Severno in Latinsko Ameriko ter Karibe na MZZ.
Dosedanja veleposlanica Smiljana Knez je po treh letih in pol zamenjala diplomatsko delo na Hrvaškem s položajem svetovalke za mednarodne odnose predsednika Pahorja. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta