Trikratni morilec iz Splita se brani, da je bil v času zločina na morju. Predlagal, da ga nominirajo za Nobelovo nagrado za mir

19.02.2021 13:57
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Split 
Profimedia

Filip Zavadlav, 26-letnik, obtožen, da je lanskega januarja s streli iz kalašnikovke na ulici v splitskem naselju Varoš hladnokrvno ubil tri osebe, stare 24, 25 in 38 let, potem pa odšel v bližnji kafič, je danes pričal na sodišču in vse zanikal. Ne vidi se na mestu trojnega zločina, ni kriv in predlaga, da ga nominirajo za Nobelovo nagrado za mir.

V sodni dvorani so bili tudi sorodniki žrtev.

Tožilstvo za Zavadlava zahteva najstrožjo kazen, to je 50 let zapora. Prepričani so, da je obtožnica dokazana in da je Filip Zavadlav skrbno načrtoval zločin, ker se je hotel maščevati, zaradi osebnostnih značilnosti, ki jih je med sojenjem potrdil tudi sodni izvedenec, pa z izjavami, kot so petkove v sodni dvorani, poskuša igrati žrtev. Njegova zanikanja, trdi tožilstvo, so neutemeljena, nesprejemljiva in smešna, nihče ne sme zakona vzeti v svoje roke, in to terja najstrožje sankcioniranje. 

"Takrat sem bil na morju, prijeli pa so me zaradi nekogaršnje insinuacije," se je obtoženi branil na sodišču. "Še nihče me ni prepričal, da sem jaz ta oseba, ki je streljala. Žal mi je, da živimo v takšni družbi, iz tega je treba povleči sporočilo," poroča Jutarnji list.

Zavadlav je obtožen tudi nezakonitega posedovanja orožja in povzročitve splošne nevarnosti. 

Sodišče bo sodbo izreklo v torek.

[VIDEO] Otac Marina Ožića Paića obratio se javnosti nakon što je Filip Zavadlav tražio nominaciju za Nobelovu nagradu za mir...

Objavil/a 24sata dne Petek, 19. februar 2021
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta