Tudi v Franciji in Grčiji potrdili primere okužbe z različico omikron

STA, A.L.
02.12.2021 12:55

V Franciji so potrdili prva primera nove koronavirusne različice omikron na celini, in sicer pri moškem, ki se je pred kratkim vrnil iz Nigerije, so danes sporočile francoske oblasti. Prvi primer okužbe s to različico so odkrili tudi v Grčiji, je danes za televizijsko postajo Skai potrdil grški minister za zdravje Tanos Plevris.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Prva oseba okužena z različico omikron v Grčiji je Grk, ki je v državo prispel iz Južne Afrike in je zdaj v karanteni na Kreti, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Moški naj bi v Grčijo prišel 26. novembra. Plevris je še dejal, da so pristojni organi že pričeli s podrobnim sledenjem njegovih stikov.

Prva dva primera okužbe z različico omikron so danes potrdili tudi v celinski Franciji, potem ko so prvi primer na francoskem ozemlju nedavno odkrili na otoku Reunion v Indijskem oceanu.

Nova primera zadevata moškega, ki ni bil cepljen proti covidu-19, in je v Francijo prispel 25. novembra, in z njim nepovezano cepljeno žensko, ki se je prav tako vrnila iz Južne Afrike.

Francija se sooča s petim valom epidemije. Minister za zdravje Olivier Veran je opozoril, da bo število dnevno potrjenih primerov okužbe z novim koronavirusom verjetno že ta teden preseglo najvišje vrednosti iz tretjega vala, ki je izbruhnil lansko pomlad.

Francija bo od sobote znova dovolila lete z juga Afrike, od koder so prvič poročali o različici omikron. Izkrcanje bo dovoljeno le prebivalcem Francije in EU, ki se bodo morali ob prihodu v državo testirati. Če bo rezultat testa negativen, bodo morali v sedemdnevno karanteno, v primeru pozitivnega testa pa v desetdnevno karanteno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta