Ukrajinska vojska naj bi uničila sedež zloglasne ruske skupine plačancev. Britanci naj bi kršili ruski zračni prostor

M.R.
15.08.2022 16:18

Iz Ukrajine prihaja novica, da je z raketami Himars, ki jih je dobila od ZDA, uničila štab zloglasne skupine ruskih plačancev Wagner v Popasni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rusko vojaško letalo mig-31
EPA

O tem je poročal novinar Jurij Kotenok. Nekateri viri celo trdijo, da je v teh prostorih bival tudi Jevgenij Prigožin, eden ključnih ljudi Wagnerjeve skupine, ki je znan pod psevdonimom Putinov kuhar.

Na tej lokaciji naj bi Prigožina videli nekaj dni pred raketnim napadom, nekateri mediji pa sedaj poročajo, da naj bi bil ubit, a za to ni nobene potrditve.

Guverner regije Lugansk Sergij Hajdaj je na omrežju Telegram zapisal, da so ukrajinske oborožene sile uničile sedež Wagnerja v Popasni. Dodaja, da je napad terjal tudi žrtve, vendar da število ni znano.

EPA

Ukrajinski medij Ukrajinska Pravda je poročala, da naj bi lokacijo sedeža pred enim tednom obelodanil proruski novinar Sergej Sreda, saj naj bi ona Telegramu objavil fotografijo sedeža. Objavo naj bi kasneje umaknil, a kopije še naprej krožijo po družbenih omrežjih.

Rusija pa poroča, da so ruske letalske sile na območju regije Harkiv z "visoko natančnim orožjem" ubile več kot sto tujih borcev, predvsem iz Poljske in Nemčije. Več kot 50 naj bi jih bilo ranjenih. Ob tem navajajo podatek, da naj bi v Ukrajini od začetka ruske invazije na v bojih sodelovalo skoraj 7300 tujih borcev, od tega pa naj bi jih 2682 ubili, nekaj več kot 2400 pa naj bi jih z bojišč pobegnilo.

Med kopanjem pri Odesi umrli trije civilisti

Policija v Odesi je sporočila, da so med kopanjem v Črnem morju pri pristaniškem mestu Odesa umrli trije civilisti, ki so se kopali v morju. Ignorirali naj bi vsa opozorila, da je kopanje prepovedano, saj so v morju podstavljene mine za primer morebitne ruske ofenzive na mesto. Umrli naj bi trije moški, stari 25, 32 in 53 let. Ranjena pa naj bi bila še moški in ženska. "Še enkrat poudarjamo, da je kopanje na območju regije Odesa nevarno in prepovedano. Na plažah in v morju so podstavljene eksplozivne naprave," je po tragičnem incidentu sporočila policija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta