Umrla je Linda Tripp, ki je razkrila Clintonovo afero z Monico Lewinsky

STA, A.L.
09.04.2020 07:08

V 71. letu starosti je zaradi raka na trebušni slinavki v sredo umrla Linda Tripp, nekdanja uslužbenka Pentagona in nekdanja prijateljica Monice Lewinsky, ki je v 90. letih prejšnjega stoletja političnim sovražnikom predsednika ZDA Billa Clintona posredovala informacijo o njegovem razmerju z mlado pripravnico.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Monica Lewinsky je bila stara 22 let, ko je leta 1995 delala kot pripravnica v Beli hiši, kjer se je zaljubila v predsednika in mu krajšala dolgočasne dneve, ko so republikanci zaprli vlado, z oralnimi spolnimi uslugami. Aprila 1996 se je zaposlila v Pentagonu, kjer je spoznala ločeno mamo dveh otrok Trippovo, s katero sta se spoprijateljili.
Lewinskyjeva je "prijateljici" zaupala, kaj je počela s Clintonom, ta pa je to takoj nesla naprej odvetnikom Paule Jones, ki je tožila Clintona zaradi spolnega nadlegovanja. Ti so mu potem na zaslišanju nastavili past, ko so ga vprašali o razmerju z Lewinskyjevo, ki ga je Clinton potem pod prisego zanikal.

Reuters
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta