Univerza Johnsa Hopkinsa: Covid-19 po svetu zahteval že več kot pet milijonov smrti

01.11.2021 12:15
Pandemija covida-19 je doslej po podatkih ameriške univerze Johnsa Hopkinsa zahtevala več kot pet milijonov življenj. V začetku julija je število smrti zaradi covida-19 preseglo štiri milijone.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Kot je danes objavila omenjena univerza na svoji spletni strani, je covid-19 doslej po svetu zahteval 5.000.425 življenj. Okužbo z novim koronavirusom so potrdili pri več kot 246 milijonih ljudi, natančno 246.743.962 ljudeh. Doslej so po svetu razdelili dobrih 6,9 milijard odmerkov cepiva proti covidu-19.

Številke ameriške univerze so višje od uradnih navedb Svetovne zdravstvene organizacije (WHO). Ta je v petek potrdila, da je po svetu zaradi covida-19 umrlo 4,98 milijona ljudi, potrdili so doslej približno 245 milijonov okužb, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Novi koronavirus, sars-cov-2, povzroča bolezen covid-19, ki se lahko konča s smrtjo v vseh starostnih skupinah. Za posebej ogrožene veljajo starejši ter ljudje z oslabljenim imunskim sistemom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta