V Grčijo od 15. junija brez karantene tudi turisti iz Slovenije, na obeh letališčih napovedano naključno preverjanje s COVID – 19 testi

A.L., STA
29.05.2020 15:25

Grške oblasti so danes objavile seznam 29 držav, s katerimi bodo 15. junija odprle meje za turistične obiske, so sporočili z grškega veleposlaništva v Sloveniji. Državljanom in stalnim prebivalcem teh držav ob prihodu v Grčijo ne bo treba v karanteno. Na seznamu je tudi Slovenija. Vstopni točki sta letališči v Atenah in v Solunu, ki bo ponovno odprto v začetku junija, pa so sporočili z ministrstva za zunanje zadeve.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Potnike iz teh držav, na katerem so med drugim še Nemčija, Avstrija, Hrvaška, Kitajska in Japonska, bodo sicer naključno testirali, so dodali na grškem veleposlaništvu v Ljubljani. To potrjujejo tudi na zunanjem ministrstvu, kjer sporočajo: "To ne pomeni povsem prostega vstopa. Napovedano je naključno preverjanje s COVID – 19 testi na obeh letališčih. Na podlagi testov lahko pride do spremembe statusa posamezne države".
Na seznamu ni Velike Britanije, ki je poleg Nemčije najpomembnejša za grški turizem. 1. julija bodo Atene znova preučile epidemiološko stanje še v drugih državah in jih dodale na seznam, če bodo imele ustrezno epidemiološko sliko, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta