V Italiji z eno izjemo maske zunaj niso več obvezne

STA, Va
11.02.2022 13:15
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

V Italiji od danes na prostem zaščitne maske niso več obvezne. Še naprej pa jih je treba nositi v notranjih prostorih in v javnem prevozu. In še vedno si bo treba tudi zunaj v množici zakriti usta in nos. 

Državljani članic EU za vstop v Italijo potrebujejo negativni test ali potrdilo o cepljenju oziroma o prebolelosti. Vendar pa pravilo PC velja na številnih priljubljenih turističnih lokacijah, kot so muzeji, pa tudi v restavracijah in javnem prevozu.

V Italiji se odpirajo tudi diskoteke, za vstop pa velja dokazilo o cepljenju proti covidu-19 ali prebolelosti. Plesni klubi so bili lani zaradi pandemije dalj časa zaprti in so se nato lahko odprli, vendar je bilo dovoljeno manjše število obiskovalcev. Z delom pa bodo nadaljevali le tisti, ki so preživeli, je za tiskovno agencijo Ansa v četrtek povedal Maurizio Pasca, predsednik poslovnega združenja Silb, ki zastopa tudi lastnike diskotek.

V državi s skoraj 60 milijoni prebivalcev so zaradi koronavirusa do 31. marca še naprej razglašene izredne razmere.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta