V manj kot 12 urah na Švedskem v streljanju in eksploziji umrle tri osebe

STA, Va
28.09.2023 15:23

Dva od treh incidentov s smrtnim izidom naj bi bila povezana s kriminalno združbo Foxtrot.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

V ločenih incidentih južno od Stockholma sta bila v sredo zvečer in davi ustreljena in ubita dva moška, v eksploziji severno od univerzitetnega mesta Uppsala pa je bila ubita ženska, stara okoli 25 let.

Švedska radiotelevizija SVT navaja, da sta bila dva od treh incidentov s smrtnim izidom povezana s kriminalno združbo Foxtrot, ki naj bi bila v središču nedavnega vala nasilja v državi.

Zaradi konfliktov znotraj Foxtrota naj bi v strelskih incidentih ta mesec umrlo 11 ljudi, vključno s člani tolpe in nedolžnimi mimoidočimi, s čimer je september po podatkih SVT postal najbolj smrtonosen mesec po strelskih obračunih od konca leta 2019.

Švedska se že leta sooča z aktivnostjo kriminalnih tolp, ki pa so v zadnjem času vse bolj nasilne. Lani so v državi zabeležili 388 strelskih incidentov, v katerih je umrlo 61 ljudi, ter 90 eksplozij in 101 poskus oziroma načrt izvedbe eksplozije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta