V Nemčiji presegli mejnik pet milijonov okužb s koronavirusom

STA, Gr.G.
14.11.2021 13:19

Precepljenost v Nemčiji je relativno nizka, polno cepljenih je manj kot 70 odstotkov Nemcev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Nemčija je v minulih 24 urah potrdila 33.498 novih okužb z novim koronavirusom, so danes sporočili z inštituta Roberta Kocha (RKI). Skupno število primerov okužb je v državi tako danes preseglo pet milijonov. Sedemdnevna stopnja incidence na 100.000 prebivalcev je dosegla 289,0, kar je nov rekord, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V Nemčiji so od začetka pandemije zabeležili 5.021.469 primerov okužbe z novim koronavirusom. Medtem se v državi nevarno krepi tudi pritisk na bolnišnice. Politiki in predstavniki zdravstva opozarjajo Nemce, da jih lahko zaradi velikega števila novih primerov okužbe čakajo težki tedni. Politični voditelji se bodo sestali v četrtek, da bi določili, kako bodo posodobili svoj pristop v boju proti pandemiji covida-19.

Nekatere zvezne dežele protikoronske ukrepe medtem že zaostrujejo. Predvsem se krepi pritisk na necepljene. V Berlinu bo tako od ponedeljka ob vstopu na javna mesta, kot so bari in restavracije, telovadnice, gledališča in frizerski saloni, potrebno predložiti dokazilo o cepljenju ali prebolelosti covida-19. Gre za uvajanje sistema, ki ga v Nemčiji označujejo s kratico 2G, pri nas pa PC. Negativen test bo po novem zadostoval le za osebe, ki se iz zdravstvenih razlogov ne smejo cepiti, in za mladoletne.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta