V Nemčiji svarila pred pandemijo necepljenih

STA, A.L.
03.11.2021 13:01
Nemški minister za zdravje Jens Spahn je danes posvaril, da se Nemčija sooča s pandemijo necepljenih in pozval k strožjim ukrepom za zajezitev širjenja novega koronavirusa. V nekaterih deželah se soočajo s hitrim porastom covidnih bolnikov na intenzivni negi, zaradi česar so že začeli premeščati bolnike v druge bolnišnice.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

"Pandemija je vse drugo kot končana," je povedal minister.

Po njegovem je nujno, da se prepreči preobremenjenost zdravstvenega sistema, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Po njegovem bi morali v domovih za starejše uvesti koncepte testiranja, na območjih z večjo incidenco pa bi dostop do večine storitev omogočil le cepljenim in prebolelim. "Ne gre za cepilno nasilništvo, ampak da se izognemo preobremenjenosti zdravstvenega sistema," je dodal.

Spahn je pozval tudi k poživitvenem odmerku vse, pri katerih je minilo že več časa od zadnjega cepljena proti covidu-19.

V Nemčiji so v zadnjem dnevu potrdili še 20.398 okužb, sedemdnevna incidenca okužb na 100.000 ljudi je 146,6. V državi je polno cepljenih več kot 66 odstotkov prebivalcev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta