V priporu ameriške carinske in mejne službe umrl že drugi otrok, tokrat 8-letni deček

STA, A.L.
26.12.2018 08:59

Demokratski kongresniki in organizacije za človekove pravice so ostro kritizirale ameriško vlado pod vodstvom Donalda Trumpa zaradi ravnanja z otroki v priporu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

V priporu ameriške carinske in mejne službe je v torek umrl osemletni Felipe Gomez Alonzo iz Gvatemale, vzrok smrti pa še ni znan. To je že druga smrt otroka v priporu ameriških zveznih oblasti po smrti sedemletne deklice iz Gvatemale Jakelin Caal.
Carinska in mejna služba je sporočila, da so fanta v ponedeljek odpeljali v bolnišnico v Almogordu v Novi Mehiki, ker je kazal znamenja bolezni. Postavili so mu diagnozo prehlada in vročine, mu dali antibiotik in sredstvo proti bolečinam ter ga po 90 minutah opazovanja vrnili v pripor.
Isti večer so ga spet sprejeli v bolnišnici, ker se mu je stanje poslabšalo, kmalu po polnoči v torek zjutraj pa je umrl.
Zunanje ministrstvo Gvatemale je sporočilo, da je otrok skupaj s 47-letnim Agustinom Gomezom prišel v ZDA 18. decembra pri teksaškem El Pasu, nakar so ju zaprli v 145 kilometrov oddaljenem Almogordu. Nameravala sta iti do Tennesseeja.
Sredi decembra je v priporu v El Pasu umrla 7-letna deklica iz Gvatemale in sicer zaradi dehidracije in lakote. Njeno truplo so vrnili v Gvatemalo, pogreb pa je bil v torek.

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta