V ruskem napadu na hotel v Harkovu več ranjenih

STA, A.L.
11.01.2024 07:05

Enega od hotelov v Harkovu na severovzhodu Ukrajine sta v sredo zvečer zadeli dve ruski raketi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ukrajinske reševalne službe so na Telegramu sporočile, da so iz hotela evakuirale skupno 19 ljudi.
Reuters

Kot je sporočil župan Harkova Igor Terehov, je bilo v napadu ranjenih najmanj 11 ljudi, med njimi turški novinarji, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Rusija je medtem ponoči sporočila, da je nad svojim ozemljem sestrelila več ukrajinskih dronov.

V napadu je bilo poškodovanih tudi več drugih stavb, vključno z dvema stanovanjskima blokoma, in avtomobilov, je dodal župan.

Po besedah guvernerja regije Harkov Olega Sinegubova sta dva ruska izstrelka v sredo okoli 22.30 po krajevnem času zadela hotel, v katerem je bilo 30 civilistov. Devet od enajstih ranjenih so prepeljali v bolnišnice, dva so oskrbeli na prizorišču napada, je dodal na družbenem omrežju Telegram.

Ukrajinske reševalne službe so na Telegramu sporočile, da so iz hotela evakuirale skupno 19 ljudi.

Drugo največje ukrajinsko mesto, ki leži okoli trideset kilometrov od ruske meje, je sicer redno tarča ruskih bombardiranj.

Rusko obrambno ministrstvo je medtem ponoči sporočilo, da so ruske sile sestrelile štiri ukrajinske drone nad regijami Tula, Kaluga in Rostov. V objavi na Telegramu so uporabo dronov označili za poskus terorističnega napada.

Regionalne oblasti v Voronežu pa so sporočile, da je ukrajinski dron zadel streho ene od zgradb, a pri tem nihče ni bil ranjen, še poroča AFP.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta