V Sarajevu aretirali ministra: V pol leta je s službene kreditne kartice za osebne namene porabil 8000 evrov

STA, Va
06.12.2022 13:35

Ministra za človekove pravice in begunce Miloša Lučića sumijo korupcije in zlorabe položaja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sarajevo
Boris Vugrinec

V Sarajevu so zaradi suma korupcije in zlorabe položaja aretirali ministra Bosne in Hercegovine za človekove pravice in begunce Miloša Lučića.

Po poročanju medijev so ministra na zahtevo tožilstva prijeli zaradi suma, da je v pol leta za osebne namene porabil 16.000 konvertibilnih mark oziroma okoli 8000 evrov s službene kreditne kartice. Iz državne policijske agencije Sipa in tožilstva BiH so sporočili, da imajo dokaze, da je zlorabil sredstva ministrstva za reprezentanco, da je avtomobile servisiral pri nepooblaščenih osebah ter storil več zlorab pri zaposlovanju.

Že kmalu po imenovanju je Lučić vzbudil pozornost javnosti, ko je za svetovalko imenoval bivšo miss BiH Marino Ševkušić, ki po drugih dosežkih ni bila znana.

Lučića so za ministra imenovali na predlog stranke Demokratska narodna zveza (DNS), koalicijske partnerke Zveze neodvisnih socialdemokratov (SNSD) predsednika Republike srbske Milorada Dodika.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta