Večerov Vox populi: Biden namesto Trumpa. Tako ste sprejeli rezultate ameriških predsedniških volitev ...

10.11.2020 16:30
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA
EPA

Polovica zadovoljna, polovica ni. Kakor da se je delitev Amerike na trumpovce in bidnovce preslikala tudi k nam. Po sobotni razglasitvi - po štirih dneh napetega štetja glasovnic -, da se bo z januarsko inavguracijo zamenjal stanovalec Bele hiše: demokrat Joe Biden bo novi, 46. predsednik Združenih držav Amerike, smo vas v Večerovi anketi Vox populi na vecer.com vprašali, ali ste zadovoljni z razpletom ameriških predsedniških volitev. Razpletom, ki je tako rekoč uraden, četudi poraženi Donald Trump pravi, da volitve še niso končane, in je napovedal pravni boj.   

Pritrdilno je na anketo odgovorilo 48 odstotkov sodelujočih (693 glasovalcev). Nezadovoljnih z rezultatom tretjenovembrskih volitev v ZDA vas je 44 odstotkov (642).   

Da se ne opredeljujete, dokler niso končani vsi sodni postopki, ki bodo obravnavali pritožbe, vas je odgovorilo 123 ali 8 odstotkov. 

Vseh oddanih glasov je bilo 1458.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta