(VIDEO) Pulmolog objavil posnetek: Tako so videti pljuča, ki jih je prizadela korona

M.R.
15.10.2020 15:53

Beograjski pulmolog Dejan Žujović, ki je tudi sam prebolel bolezen covid-19, je objavil posnetek pljuč 22-letnega pacienta, okuženega s koronavirusom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Na posnetku, ki jo spremlja tudi komentar pulmologa, je mogoče videti velike poškodbe pljuč. Te so predstavljene tudi z grafiko, na kateri je v odstotkih izraženo zmanjšanje prostornine pljučnih kril. 

"Tako so nekoč videti pljuča, ki jih je prizadela korona. Od tega trenutka ne želim komunicirati z debili, ki zanikajo virus! Ta čas zahteva ljudi z zdravo glavo. Spoštujete distanco, maska naj bo, kjer distanca ni mogoča. Če se ne počutite dobro, se javite svojemu zdravniku," je zapisal Žujović in pozval ljudi, naj ostanejo zdravi. 

Sam je sicer član ekipe zdravnikov, ki se imenuje "Združeni proti kovidu". Skupina je opozorila srbske državljane na prihod novega vala epidemije koronavirusa in jih pozvala, naj v zaprtih prostorih vedno nosijo masko in naj spoštujejo distanco dveh metrov. 

Ovako nekada izgledaju pluća pogođena koronom.  Od ovoga trenutka ne komuniciram sa debilima koji negiraju virus!  Ovo vreme zahteva ljude koji su zdravi u glavi. Držite distancu, maska gde distanca nije moguća. Javite se svom lekaru ako se ne osećate dobro.  Pokret je protiv svih ekstremnih mera, kao što je policijski čas. Ostajte nam zdravi i živi 💪💪💪

Objavil/a Dejan Zujovic dne Ponedeljek, 12. oktober 2020
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.