Celje, Mozirje, Velenje, Črna na Koroškem ... Preverite, katere občine se nahajajo v rdečih regijah in kaj to pomeni za njihove prebivalce

A.L., STA
15.10.2020 07:10

Vlada je včeraj popoldne na seji sprejela nove ukrepe za omejitev širjenja koronavirusa. V zadnjih dneh je bilo namreč potrjenih veliko novih okužb, saj se te glede na podatke vlade širijo zelo hitro. V Sloveniji imamo v okviru 12 statističnih regij tudi 7 regij, ki so rdeče. V teh regijah je 14-dnevna incidenca višja od 140 okužb na 100.000 prebivalcev, pa je v večernih urah javnost seznanil Janez Janša.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Med sprejetimi ukrepi je tako tudi prepovedano gibanje med regijami, v katerih je 14-dnevna incidenca okužb na 100.000 prebivalcev višja od 140. Te statistične regije so Posavska, Jugovzhodna Slovenija, Savinjska, Zasavska, Osrednjeslovenska, Koroška in Gorenjska. Iz seznama, ki ga objavljamo v nadaljevanju, je razvidno, da ukrep o prepovedi gibanja med drugim velja za Slovenj Gradec, Črno na Koroškem, Prevalje, Ribnico na Pohorju, Trbovlje, Hrastnik, Litijo, Celje, Mozirje, Slovenske Konjice, Velenje, Šmarje pri Jelšah, Žalec, Rogaško Slatino, Novo mesto, Ribnico, Bled, Jesenice, Tržič, Ljubljano, Domžale, Grosuplje ...

Vlada Rs

Glede prehajanja med regijami, ki so na rdečem seznamu, je Janša povedal, da bodo v odloku določene izjeme, ki bodo enake, kot so bile spomladi pri prehodih med občinami. Služba bo izjema, prav tako nujne storitve, ki so potrebne za normalno življenje. S tistim, kar ni nujno, pa bo treba nekaj časa počakati.

Janša je ob tem pozval vse župane občin, kjer imajo izbruh koronavirusa, a so del oranžne statistične regije, naj v okviru svojih pristojnosti za občinske prostore sprejmejo podobne omejitvene ukrepe, kot veljajo v rdečih statističnih regijah. "Na ta način se lahko izognemo kasnejšim zaostritvam oziroma ukrepom, kot smo jih poznali spomlad, ko je bilo potrebno omejevati gibanje ali sprejemati določene ukrepe na ravni vseh občin," je dodal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta