(VIDEO) Več virov trdi, da se je na tej ulici smrti v Buči končalo življenje nesrečnega kolesarja

Va
07.04.2022 10:50

The New York Times je v torek objavil vznemirjujoč video enega od zločinov ruskih enot nad civilisti v okupirani Buči blizu Kijeva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Na posnetku, ki ga je naredil dron, se, trdi časnik, vidi človeka na kolesu na eni od ulic, ki se nato peš nameni okoli vogala, medtem pa z oklepnikov v bližini streljajo nanj. Najprej enkrat, ko je še na kolesu, in še petkrat, ko zavije. Ko se vidita le še dim in prah, še z enega oklepnika v kolesarjevo smer spet ustrelijo.  

Avtentičnost posnetka, ki ga je konec februarja naredila ukrajinska vojska, sta neodvisno preverila New York Times in Sky News, ki ga je tudi geolociral. Trdijo, da gre za ulico Jablonska v Buči, v kateri so po umiku ruskih enot konec marca našli ležati številna trupla. 

BBC je preveril ruske trditve, da so prizori iz Buče zrežirani. Ugotovitve so strašljivo nedvoumne

Na oklepnikih je oznaka V. Pri Sky News so objavili, da sta na fotografijah te lokacije z drona, ki so nastale pozneje, mrtvi civilist in ob njem kolo. The New York Times pa je v ponedeljek objavil satelitske posnetke Buče, na katerih se tudi vidi trupla na ulici Jablonska že sredi marca, ko je ruska vojska še bila v mestu.

Vladimir Prebilič o Buči, ki je ni več: V Ukrajini je veljala za eno najbolj prodornih občin

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta