(VIDEO) Žejna koala ustavila kolesarje: V avstralskih požarih umrla tretjina populacije koal

GR.G., STA
27.12.2019 21:51

V Južni Avstraliji je trenutno okoli 40 stopinj Celzija. Živali močno trpijo tudi zaradi gozdnih požarov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Avstralska ministrica za okolje Sussan Ley je povedala, da bi lahko v požarih, ki pustošijo po Novem Južnem Walesu, umrlo tudi več kot 30 odstotkov koal v tej regiji. Kot piše CNN, temelji predvidevanje na osnovi opustošenja v Južni Avstraliji, ki so ga pustili neustavljivi požari, ki divjajo že tri mesece in so uničili približno tretjino življenjskega prostora koal.
{embed_youtube}https://youtu.be/KHGgKRDHHvU{/embed_youtube}
Vendar bodo oblasti bolj natančno število poginulih živali lahko ocenili šele tedaj, ko bo gasilcem uspelo ukrotiti požare, ki jim že več kot dva meseca ne dajo spati. 

Žejna koala ustavila kolesarje

Koala je sredi peklenske vročine v Avstraliji ustavila skupino kolesarjev, ker je bila žejna. Kolesarji so žival zagledali sredi ceste blizu mesta Adelaide in ko so se ji približali, je prišla do njih in jih očitno prosila za vodo. Ena izmed kolesark Anna Heusler je za portal 7nevw.com.au v petek povedala, da so ustavili, da bi koali pomagali s ceste. "Ustavila sem kolo in stopila je do mene, precej hitro za koalo, in dala sem ji piti iz vseh naših plastenk z vodo, celo na kolo je splezala," je povedala.
{embed_youtube}https://youtu.be/BvAayRm2Qa4{/embed_youtube}
"Nihče izmed nas še nikoli ni videl česa podobnega," je dodala. Heustlerjeva je na Instagramu objavila tudi posnetek dogodka, ki ima že prek 50.000 ogledov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta