(VIDEO) Znani srbski voditelj komentiral Vučićev izpad na slovenskega novinarja: Oprostite, nismo vsi takšni

J.K.
18.06.2023 12:02

"Kolega s TV Slovenija je naivno vprašal, kar je želel in ne tisto, kar so mu naročili. Ojoj," je dejal voditelj Zoran Kesić.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Srečanje med Pirc Musar in Vučićem je zasenčil Vučićev izpad na slovenskega novinarja. 
Epa

Srbski televizijski voditelj in komik Zoran Kesić je včeraj v svoji oddaji 24 minut z Zoranom Kesićem, v kateri zmeraj na satiričen način komentira aktualno politično dogajanje, pokomentiral četrtkov obisk slovenske predsednice Nataše Pirc Musar v Beogradu, kjer se je sestala s srbskim predsednikom Aleksandrom Vučićem

Spomnimo, srečanje je na tiskovni konferenci zasenčilo novinarsko vprašanje dopisnika TV Slovenija Boštjana Anžina. Vučiću ni bilo všeč vprašanje o protivladnih protestih in kvorumu v skupščini, nakar je začel pokroviteljsko in osorno odgovarjati, da se skozi vprašanja vidi, zakaj EU nima tolikšne priljubljenosti v Srbiji. "Včasih se ljudje zaradi vaše prevelike dobre volje počutijo ponižano, saj vidijo, da se želite vmešavati v stvari, za katere nikoli nikomur drugemu ne bi dovolili, da se vpletajo, če bi bilo govora o vaših državah," je še med drugim dejal. Na to je replicirala predsednica Pirc Musar in dejala, da so protesti v vseh državah so legitimno in demokratično dejanje. "To, da mediji poročajo o demonstracijah, je svoboda izražanja in upam, da novinarju niste preveč zamerili vprašanja. Demokracija je tudi svoboda medijev in na tem je potrebno delati," je pospremila Vučićev monolog. Sicer redki srbski kritični mediji so dejanje Pirc Musar opisali kot šolo demokracije za Vučića. 

Kesić je v svojem slogu dejal, da se je tiskovna konferenca začela povsem običajno: "Prijateljstvo, sodelovanje, ekonomski partner, hitre proge, približevanje Evropi in Nikola Jokić. Vse bi se lahko končalo po protokolu, če ne bi bilo novinarskih vprašanj. Kolega s TV Slovenija je naivno vprašal kar je želel in ne tisto, kar so mu naročili. Ojoj. Vprašanje sploh ni bilo provokativno. Protesti potekajo vsako soboto, kar je res. In v skupščini ni kvoruma, kar je tudi res. Obstajajo pa predsedniki, ki jih resnica boli."

Reuters

Vučićev odgovor je komentiral z besedami, da ga je sram in da upa, da se bo v nadaljevanju odgovora zresnil. "Če pretolmačimo Vučićev odgovor, je dejal, da kaj koga briga, da več deset tisoč ljudi vsako soboto hodi na ulice in kdo mu je naročil to vprašanje. Si tudi ti iz kakšne tajkunske televizije? Slovenski Šolak? Dragi predsednik, pa ne pred Slovenci! Če vas že mi moramo poslušati, se ne rabimo sramotiti pred sosedi. Kaj bodo mislili o nas, če imamo takega predsednika? Ko se Vučić tako znese nad novinarjem, je tiskovne konference običajno konec, ampak tokrat je bila tu predsednica Slovenije in za razliko od nas, ni navajena na tako obnašanje," je komentiral Kesić

O predsednicinem odgovoru Vučiću je dejal, naj Srbi, ki jih je Vučić osramotil, imajo to na umu, ko se bodo odločali, če je vredno iti na ulice. "Sosedje Slovenci, opravičujemo se in verjemite, nismo vsi takšni," je še dejal v svoji oddaji. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta