Vučićevi kopernikanski obrati

Boris Jaušovec Boris Jaušovec
05.05.2020 05:00

Od drakonskih ukrepov sedaj Srbija na vrat na nos hiti v njihovo rahljanje, mnogi pa se bojijo, da bi s tem lahko izzvali drugi val okužbe s koronavirusom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Včeraj je minilo 40 let od smrti nekdanjega jugoslovanskega voditelja Josipa Broza - Tita. Nekateri so se ga spomnili.
EPA

V Novem Sadu smo govorili z Mariborčanko Blažko Limonšek, ki tam študira drugi letnik medicine v angleškem programu. Pove, da so tudi v Srbiji končno pričeli z rahljanjem ukrepov, uvedenih nekako od 18. marca, ki pa so bili veliko bolj strogi kakor v Sloveniji. "Še zmeraj sicer imamo policijsko uro, ki se nam začne vsak dan ob 18. uri in traja do ranega jutra naslednjega dne. So se pa zdaj, tako kot v Sloveniji, odprli gostinski lokali, poleg živilskih trgovin so vrata odprle tudi ostale trgovine. Velika nakupovalna središča ostajajo zaprta, a jih kanijo odpreti 8. maja. Morda je vse to sproščanje nekoliko hitro, če pomislimo, kakšne drakonske ukrepe smo morali upoštevati do sedaj. Vlada oziroma predsednik Aleksandar Vučić imata načrt, da 8. maja ukineta tudi še policijsko uro in s tem bi v Srbiji izšli iz izrednega stanja, letalski promet pa naj bi znova vzpostavili že 18. maja."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta