Zelenski bo prihodnji teden obiskal ZDA, srečati se namerava tudi s Trumpom

STA, A.L.
19.09.2024 20:24

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski bo prihodnji teden obiskal ZDA, kjer se bo sestal s predsednikom ZDA Joejem Bidnom in podpredsednico Kamalo Harris.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zelenski je prejšnji teden izjavil, da se namerava z Bidnom še ta mesec pogovoriti glede načrta za zmago, v sredo pa je dodal, da je načrt v celoti pripravljen.
Reuters

Med obiskom se namerava srečati tudi z nekdanjim predsednikom Donaldom Trumpom. Kot je dejal Zelenski, bo s predstavniki ZDA delil načrt za zmago, ki naj bi pripeljal do miru v Ukrajini.

Bela hiša je sporočila, da se bo Zelenski prihodnji četrtek ločeno srečal z Bidnom in Harris. "Predsednik in podpredsednica bosta poudarila svojo neomajno zavezo, da bosta stala ob strani Ukrajini, dokler ta ne bo zmagala v vojni," je danes povedala tiskovna predstavnica Bele hiše Karine Jean-Pierre.

Ukrajinsko predsedstvo je medtem sporočilo, da se namerava Zelenski med obiskom v ZDA srečati tudi z nekdanjim predsednikom in republikanskim predsedniškim kandidatom Donaldom Trumpom, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zelenski je prejšnji teden izjavil, da se namerava z Bidnom še ta mesec pogovoriti glede načrta za zmago, v sredo pa je dodal, da je načrt v celoti pripravljen. Dejal je tudi, da namerava novembra organizirati nov mirovni vrh za Ukrajino, na katerem bo predstavil svojo vizijo za končanje vojne, povabil naj bi tudi Rusijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta