Zelenski napovedal vojno na Balkanu: Verjemite mi, imam informacije ...

A.L.
16.11.2023 15:57

"Bodite pozorni na Balkan. Verjemite mi, dobivamo informacije. Rusija ima dolgoročni načrt."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Bodite pozorni na Balkan."
Reuters

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pravi, da bi moral svet posvetiti več pozornosti razmeram na Balkanu, saj po njegovih besedah ​​obstajajo informacije, da Rusija namerava začeti vojno, da bi preusmerila pozornost od Ukrajine. "Rusija bi lahko ustvarila nove krize na Balkanu in v Moldaviji, da bi preusmerila pozornost sveta od vojne v Ukrajini," je dejal ukrajinski predsednik.

"Danes vsi razpravljajo o krizi na Bližnjem vzhodu. Ampak, kot sem že rekel, odkrito povedano, to ni včerajšnji problem. In niti ne predvčerajšnjim. Vsi vedo za ta nenehen konflikt in nenehno vojno, ampak nihče noče tega končati. To je eksplozija. Na Bližnjem vzhodu za tem stoji Rusija, prepričani smo, s svojim zaveznikom Iranom," pravi Zelenski.

"Bodite pozorni na Balkan. Verjemite mi, dobivamo informacije. Rusija ima dolgoročni načrt: Bližnji vzhod, naslednja motnja pa bo Balkan. Če partnerji zdaj ne storijo ničesar, bodo spet eksplozije. To ni novost. Rusija bo poskrbela, da bo ena balkanska država šla v vojno z drugo," je dejal Zelenski.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta