Zelenski: Nujno potrebujemo pomoč v orožju, če ne, bodo ogrožena največja mesta

Va
30.03.2024 11:12

"Če bo Kijev prisiljen zmanjšati svojo bojno moč, bi to lahko imelo resne posledice," svari ukrajinski predsednik.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Volodimir Zelenski
EPA

Ukrajinske sile bodo primorane še več ozemlja prepustiti Rusiji, če v najkrajšem času ne pride ameriška pomoč, se je dramatično oglasil ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Spet je pozval ameriški kongres, naj sprejme več milijard dolarjev težek paket pomoči.

Zelenski poudarja, da ukrajinska vojska nujno potrebuje pomoč, če ne, bodo ogrožena največja mesta. 

"Brez podpore ZDA nimamo protizračne obrambe, nimamo raket vrste Patriot, sistemov za oviranje elektronskega vojskovanja, 155-milimetrskih granat za topništvo," je naštel v intervjuju za  The Washington Post. "To pomeni, da se bomo vrnili, umaknili, nazadovali korak za korakom," je nadaljeval.  

Če bo Kijev prisiljen zmanjšati svojo bojno moč, da bi privarčeval pri oborožitvi, bi to lahko imelo resne posledice, "Rusi bi lahko šli nad velika mesta", pravi predsednik Ukrajine.

Minuli mesec se je ukrajinska vojska že umaknila iz Avdijivke na vzhodu fronte, Rusi so prevzeli nadzor tudi nad Bahmutom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta