Ena najlepših in najbolj občudovanih žensk na svetu je stara 55 let

Denis Živčec
21.02.2021 05:30
Cindy Crawford z veliko discipline, vadbe, zdrave prehrane in dobrih genov še vedno ostaja ena najlepših žensk na svetu. Njeno modno pot danes nadaljujeta otroka.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Svojčas verjetno najbolj občudovana manekenka na svetu in pojem popolne, brezčasne lepote. Še danes, ko želimo ženski podeliti zares velik kompliment, rečemo, da je videti kot Cindy Crawford. In še zmeraj te besede označujejo izjemno lepoto, saj je Cindy še vedno v vrhunski formi. 20. februarja je dopolnila 55 let, čeprav nič ne kaže na to, danes pa njeno modno pot več kot uspešno nadaljujeta njena otroka.

​Trideset let je polnila naslovnice revij, vedno je bila brezhibno urejena, njena lepotična pika v neposredni bližini ustnic je legendarni del pop kulture devetdesetih. Crawfordova je visoka 178 centimetrov, tehta 59 kilogramov, njene zavidljive mere pa so 86-66-91. Svojo postavo redno vzdržuje, na družbenih omrežjih večkrat objavi posnetke vaj, s katerimi pomaga do zdravega telesa svojim oboževalcem in sledilcem.

Vsak dan vadi vsaj 40 minut

​Motivirana in disciplinirana nekdanja manekenka uživa v vadbi in zdravem načinu življenja. Njen jedilnik je sestavljen skoraj izključno iz zdravih živil. Prehranjuje se petkrat na dan, prepričana je namreč, da ko organizem strada, prične skladiščiti zaloge hrane. Njen jedilnik je sestavljen iz 40 odstotkov ogljikovih hidratov, 30 odstotkov proteinov in 30 odstotkov maščob. Obroki so majhni. Na krožniku so pogosto borovnice, ovseni kosmiči, riba, pusti deli piščanca, zelenjava in črna čokolada. Ne pije kave, v njeni skodelici je zeleni čaj. Popije veliko vode in vsem, ki imajo težave s prekomerno težo, svetuje, naj počnejo podobno. Vsak dan tudi pridno telovadi, teče, se ukvarja z jogo in kardiovajami. Športno aktivna je vsaj 40 minut dnevno.

Profimedia
Profimedia
Foto: Profimedia
Profimedia

Nepozabna ostajata njeno ljubezensko razmerje in zakon s hollywoodskim zvezdnikom Richardom Gerom. Poročila sta se leta 1991 in ločila 1995. Kasneje se je poročila s poslovnežem in nekdanjim manekenom Randejem Gerberjem. Presley se je rodil leta 1999, Kaia pa 2001. O Cindy danes ne beremo več tako zelo pogosto, saj večino pozornosti odneseta njena prav tako lepa otroka.

​Kaia in Presley osvajata modno sceno

​Presley in Kaia Gerber namreč veljata v svetu svetovne mode za najbolj zaželena manekena. Pojavljata se na naslovnicah revij in številnih prestižnih modnih revijah. Njuno kariero pomaga usmerjati. "Želim, da se čez čas osamosvojita in prevzameta nadzor nad svojima karierama. Toda ta hip še nista pripravljena za to. Zdaj samo govorita: 'Mami, samo povej mi, kaj naj naredim.'" je priznala Crawfordova, ki je skozi leta sodelovala z vsemi velikimi fotografi, a hkrati je priznala, da je v svoji karieri tudi že kakšno stvar obžalovala. "Na veliko fotografijah sem pozirala gola. Obžalujem le tiste, h katerim so me nagovorili, da jih posnamem," je priznala.

​Pred prenagljenimi odločitvami je posvarila tudi otroka, verjame, da sta jima z možem Randejem Gerberjem vcepila dobre vrednote. "Otroci ne poslušajo ves čas, ampak opazujejo, kaj počnete. Če ste vljudni do drugih ljudi, se tega naučijo od vas. Če postavite čas za družino v ospredje, sploh ne bodo dvomili o preživljanju skupnega časa ... Vi jim dajete zgled," pravi.

Močno povezana družina so. Presley je pred časom v enem od intervjujev priznal, da mu je pri grajenju modne kariere najbolj všeč, da lahko to počne skupaj s sestro in se tako v surovem modnem svetu počuti manj osamljenega. Na modnih tednih je že nosil oblačila, ki so jih oblikovali Dolce & Gabbana, Moschino in Tommy Hilfiger, postal je tudi obraz hiše Calvin Klein, tako kot Kaia. Kako zelo sta brat in sestra povezana, dokazuje to, da si je on njeno ime kar vtetoviral. Kaia je med drugim posnela oglasno kampanjo za torbice modne hiše Chanel, nastopila je na pariškem in newyorškem tednu mode, kjer je zaprla modno revijo Marca Jacobsa, v Milanu pa je nosila kreacije modnih hiš Versace in Prada. Še pred dopolnjenim 16. letom je podpisala pogodbo s svetovno znano manekensko agencijo IMG. Pa naj še kdo reče, da pregovor o jabolku, ki nikoli ne pade prav daleč od drevesa, ne drži.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta