(FOTO) Noč čarovnic: Spustite demone na plano

Denis Živčec Denis Živčec
27.10.2019 05:04

Brez ideje pred najbolj strašljivo nočjo v letu? Prinašamo nekaj navdiha, s katerim se boste lahko pokazali v najslabši luči.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Morda vam gre na živce, morda ste nanjo nori. Kakorkoli že vpijete, da gre za še eno ameriško neumnost, ki se je razrasla po sončni strani Alp, zdaj je tukaj. In na vas je, ali jo boste praznovali, si zaradi nje privoščili zabavo ali pa jo boste postavili na hladno. Noč čarovnic. Halloween. Najstrašnejša noč v letu, v kateri mrak običajno zamenjajo duhovitost, domiselno izrezljane buče, televizijske grozljivke, polne kinodvorane, sladkarije in zabave, na katerih gostje kar tekmujejo, kdo se bo našemil bolj grozljivo. Na predvečer dneva spomina na mrtve.

Profimedia
Profimedia
Profimedia

Iz tradicije Keltov

Noč čarovnic po navedbah etnologov izvira iz tradicije Keltov. Ti so 1. novembra, ki se začne po nekdanjih predstavah že s predvečerom, praznovali praznik samhain, ko se je po keltskem koledarju začelo zimsko obdobje. Verjeli so, da mrtvi na ta dan poslednjič pridejo na svet živih in obiščejo svoje domove. Praznik je pri Angležih kasneje z nastopom krščanstva prekril anglosaksonski halloween, kar je skrajšana oblika za "all hallows' eve" oziroma za predvečer dneva vseh svetnikov.

Profimedia
Profimedia
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta