(FOTO) Spletkarjenje v modni hiši Gucci in modna povorka v Mariboru

Denis Živčec Denis Živčec
05.12.2021 04:45

Premiero enega najbolj pričakovanih filmov so v Mariboxu nekateri obiskovalci spremenili v razposajeno modno povorko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Premiera je bila priložnost tudi za nekaj modnega eksperimetiranja. In nekatere so šle zelo daleč. Foto: Mediaspeed

Mediaspeed

Tokratni Queen's Night, ženskam posvečen večer v Mariboxu, je bil v znamenju mode in predvsem modnih poznavalk. Premiera filma Hiša Gucci z zvezdniško zasedbo je navdušila obiskovalce. Tudi tokrat si je premiero ogledalo nekaj znanih obrazov, ki so v zanimivih modnih kombinacijah pritegovali poglede. Novi film Ridleyja Scotta in šokantna resnična zgodba o družinskem imperiju modne hiše Gucci sta napolnila dvorane. V dinamični kriminalni drami je v glavni vlogi blestela Lady Gaga, ob njej pa še velika hollywoodska imena - nominiranca za oskarja Adam Driver in Salma Hayek, oskarjevci Jared Leto, Jeremy Irons in Al Pacino ter Jack Huston.

Premiero si je tudi tokrat ogledalo nekaj znanih obrazov, ki so izstopali s kreativnimi, (pre)drznimi modnimi kombinacijami. Med njimi tudi nekdanja mis Slovenije Maša Merc s prijateljicami, porodničarka in zdravnica leta 2018 Maja Lampelj, urednica revije Grazia in poznavalka mode Špela Štamol, oblikovalka nakita E2RD Bojana Kovačič Zemljič, urednica lifestyle portala Vibe 247 Mateja Planjšek Kristanič, poznavalka vin in lastnica Le Vina Vida Tement ter vodja marketinga pri S.Oliverju Katja Janko. Film je z zanimanjem spremljal tudi šarmantni svetotrojiški župan David Klobasa, tokrat v družbi prijateljice, atraktivne mojstrice ličenja Doroteje Premužič.

Človek si ju zlahka predstavlja v reklami za modno znamko Gucci. Svetotrojiški župan David Klobasa in vsestransko iskana mojstrica ličenja Doroteja Premužič Foto: Mediaspeed

Mediaspeed

Kritična točka v Guccijevi zgodovini

Pa film? Zgodba se začne v poznih sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, na kritični točki v zgodovini slavnega italijanskega modnega imperija. Med globalnim širjenjem so se pojavili tudi namigi o finančnih nepravilnostih, zadušenih inovacijah in pocenitvi blagovne znamke. Guccijev posel nadzirata sinova Guccija Guccija, pretkani Aldo (Al Pacino) in konzervativnejši in odmaknjeni brat Rodolfo (oskarjevec Jeremy Irons). Vztrajni Aldo ne namerava prepustiti nadzora nad družinskim koncernom, zagotovo pa ne svojemu sinu Paolu (oskarjevec Jared Leto), ki pa si bolj želi biti oblikovalec oblačil. Aldov nečak in Paolov bratranec Maurizio (nominiranec za oskarja Adam Driver) pa bi raje študiral pravo kot prevzel vodenje svetovnega modnega imperija.

Zelo Gucci. Z modno zagretimi prijateljicami sta v večeru za kraljice uživali urednica lifestyle portala Vibe 247 Mateja Planjšek Kristanič in Špela Štamol, urednica revije Grazia. Foto: Mediaspeed

Mediaspeed

Maurizio spozna lepo in ambiciozno Patrizio Reggiani (Lady Gaga), zaljubi se vanjo in se proti očetovi volji poroči z njo. Stric Aldo v pretkani Patrizii najde sorodno dušo in skupaj prepričata Maurizia, da opusti svoje ambicije in se pridruži podjetju ter tako postane domnevni dedič - na nezadovoljstvo nesrečnega bratranca Paola, čigar sanje o oblikovanju so večje od njegovega talenta. Zaradi vedno hujše konkurence drugih modnih hiš sta zakonca Gucci primorana ukrepati, kar vodi do serije dogodkov, ki ju začnejo razdvajati. Od ambicij, panike, obupa, izdaje, maščevanja in na koncu … umora.

Guccijev pas! S prijateljicami se je zabavala tudi nekdanja slovenska lepotna kraljica Maša Merc.
Foto: Mediaspeed

Mediaspeed

Lady Gaga, ki je v filmu upodobila Patrizio Gucci, si je za vlogo vzela veliko časa - leto in pol. O Guccijevi je veliko brala, gledala njene intervjuje in intervjuje o njej, ni pa želela o njej brati mnenj, saj si je želela ustvariti svoje. Ob londonski premieri filma je povedala, da se je raziskovanja lotila kot novinarka, želela je ugotoviti, kakšna je Patrizia Gucci, ko laže, saj je v intervjujih ves čas lagala. Zanimalo jo je tudi, kakšna je bila, preden se je poročila. Verjame, da je bila Patrizia Gucci običajna ženska, ki se je zaljubila, ter da je ​Maurizia ne samo ljubila, temveč ji je bilo všeč tudi, kar je predstavljal in za kar jo je pooblastil v družinskem podjetju. In ko ji je bilo vse to odvzeto, je prehudo reagirala, enostavno, bila je izjemno prizadeta.

Vsak dan šest ur pri maskerki

"Ne vem, ali obstaja kakšna specifična stvar, o določenem liku lahko edino raziskuješ, prebereš knjigo in podobno. Zame je zelo pomemben scenarij - dva tedna pred začetkom snemanja so ga še pilili, tudi ko smo snemali, da je bilo res jasno, kaj drug drugemu govorimo. In ko delaš s tako odličnimi igralci, ki so pripravljeni, pridejo pravočasno na snemanje in so vsi pridno vadili, se je treba prepustiti," pravi Adam Driver, ki je v filmu upodobil Maurizia Guccija. "Tako sem vesel, da sem zmogel stopiti v velike čevlje Paola Guccija," pa je ob premieri povedal igralec Jared Leto.

Alenka Zupan in Bojana Kovačič Zemljič, tista, ki ustvarja priljubljeni nakit E2RD Foto: Mediaspeed

Mediaspeed

Za njegovo preobrazbo v Paola Guccija so vsak dan potrebovali šest ur. Teh šest ur je igralec preživljal poln navdušenja in hvaležnosti ter se poglobil v svoj lik. "Imeti masko je nesmiselno, če nimaš notranjega življenja tega lika. In slednje je najpomembnejše," je dejal. "Vedel sem, da imam priložnost in da bom dal vse od sebe in ne bom nikogar pustil na cedilu. In tako sem ta čas izkoristil, da sem se osredotočil na Paola, ki je precej zgovoren, moral pa sem tudi malo improvizirati," pravi Leto.

Oskarjevec Jeremy Irons je o svojem liku povedal, da je imel Rodolfo ​zelo udobno življenje, ko je prevzel očetovo podjetje, bilo je glamurozno, ko je bila njegova soproga še živa, bil pa je tudi žalosten in je naredil napako, ko je hotel živeti skozi svojega sina oziroma ga nadzirati.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta