(FOTO) To je najljubša znamka vojvodinje Meghan

Denis Živčec Denis Živčec
19.01.2020 05:07

Če bo soproga princa Harryja v želji po finančni neodvisnosti iskala nov vir dohodka, se lahko kadarkoli obrne na hišo Givenchy, katere oblačila tako zvesto nosi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Najbolj znana od vseh. Poročna obleka, na katero je takrat čakal ves svet.
Profimedia

Seveda si je vsako stvar mogoče razlagati po svoje in v duhu dnevnih potreb, a nekatere reči skoraj zagotovo niso naključje. Britanski princ Harry in vojvodinja Meghan sta naznanila, da se želita odmakniti od kraljeve družine, opustiti kraljeve dolžnosti, se preseliti čez lužo in živeti finančno neodvisno. Slišati je že bilo, da naj bi Meghan za novo službo lobirala pri produkcijski hiši Disney, čeravno ji to niti ni zares treba, saj naj bi imela s princem na računu krepkih 15 milijonov funtov. Če je lobirala, je to zagotovo počela na modni sceni. Skozi mesece smo soprogo šestega v vrsti za britanski prestol neštetokrat videli v oblačilih prestižne francoske znamke Givenchy, ki je očitno njena najljubša. Če ne prej, je to postalo jasno, ko so tam izdelali njeno nepozabno poročno obleko. Če bo Meghan v bodoče iskala nov vir prihodka, bi se skoraj spodobilo, da ji prvi marketinško pogodbo ponudijo prav pri Givenchyju, ki je zaradi vojvodinje v zadnjih mesecih krepko zvišal prodajo.

Slika za zgodovino. Modni legendi. Estee Lauder in Hubert de Givenchy nekoč v Metropolitanskem muzeju
Profimedia
Meghan v zeleni kreaciji hiše Givenchy na londonskem dogodku, ki je bil posvečen kanadskim študentom v Londonu
Profimedia
Čudovita črna obleka znamke Givenchy na odprtju razstave Oceania v Londonu
Profimedia

Smernice kraljice Elizabete II.

Givenchy je določil okvire za damski šik v 50. in 60. letih preteklega stoletja, njegov zadržani slog pa denimo še vedno narekuje smernice oblačenja britanske kraljice Elizabete II. K temu, da je postal modna ikona, je veliko pripomoglo njegovo 40-letno prijateljstvo z ameriško igralko Audrey Hepburn, ki jo je leta 1953 spoznal na snemanju z oskarjem nagrajene komedije režiserja Billyja Wilderja Sabrina. Oba sta postala stilski ikoni tudi zaradi kostimov z ozkim ovratnikom in oprijetih volnenih oblek, ki jih je Givenchy oblikoval za igralko v več filmih.

Profimedia
Noseča Meghan med obiskom londonske univerze
Profimedia
Beli Givenchyjev komplet, ki ga je Meghan junija 2018 nosila med obiskom Chestra s kraljico Elizabeto
Profimedia
V dvorani Royal Albert Hall, kjer sta si princ in vojvodinja ogledala predstavo Cirque du Soleil
Profimedia
Tako je britanska oblikovalka Clare Waight Keller, ki dela za Givenchy, zasnovala vojvodinjino poročno obleko.
Profimedia

Simbol pariške elegance

Kot so ob umetnikovi smrti zapisali v njegovi modni hiši, je bil Givenchy simbol pariške elegance več kot pol stoletja. "V mednarodni modi je poskrbel za revolucijo z ustvarjanjem brezčasnih oblačil za Audrey Hepburn, svojo prijateljico in muzo več kot 40 let," so dodali. Poklonom se je pridružil tudi modni velikan Bernard Arnault, prvi mož skupine, ki ima trenutno v lasti Givenchy. Kot je zapisal, je Givenchy eden od "oblikovalcev, ki so Pariz uvrstili na vrh svetovne mode v 50. letih prejšnjega stoletja". Ali bo modna hiša postala del nove finančne neodvisnosti trenutno najbolj sledene ženske na svetu, pa bo pokazal čas. Do takrat se spomnimo nekaterih trenutkov, ko je vojvodinja Meghan blestela v Givenchyju.

Črne Givenchyjeve kreacije je Meghan zmeraj znala nositi vrhunsko.
Profimedia
Kot privid v čudovitem zelenem kompletu
Profimedia
V obleki francoske modne znamke je Meghan obiskala tudi javno kuhinjo.
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta