To je pomemben razlog, zakaj Harry in Meghan zapuščata kraljevo družino; kanadski premier zahteva pojasnila

D.Ži
14.01.2020 11:31

Tako brutalno dvolični in polni neumnosti so ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
epa

Kraljica Elizabeta je v izjavi za javnost pristala na odločitev princa Harryja in vojvodinje Meghan, da opustita kraljevske dolžnosti in se umakneta v Severno Ameriko, najverjetneje v Kanado. Dodala je, da bo v naslednjih dneh dorekla podrobnosti njunega umika, prav mogoče je, da bo beseda tekla tudi o tem, ali bosta zakonca obdržala plemiška naziva. Eden od razlogov, zakaj si vojvodski par želi kraljevo družino zapustiti, naj bi bili britanski mediji, ki že leta brutalno poročajo o vsakem koraku najbolj izpostavljenih članov. 
Na svoji spletni strani sta Susseksa sporočila, da več ne bosta del tradicionalne kraljevsko-novinarske naveze, ki dostop do kraljeve družine omogoča izbranim novinarjem določenih medijskih hiš. Menita, da so kraljevski dopisniki pravi vir vseh informacij, ki smo jih brali o njiju. "Ta zabloda vodi do poročil, ki jih nato povzemajo mediji širom sveta, ki potencirajo lažna dejstva," sta zapisala in razjezila otoške medije. Tudi, ker sta jih obtožila dvoličnosti, nepoštenega poročanja, rasizma in zlorab.

epa
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta