Kako po hujšanju rešiti svojo garderobno omaro?

Denis Živčec Denis Živčec
13.10.2019 05:04

Če ste izgubili precej kilogramov, to še zdaleč ne pomeni, da morate celotno staro garderobo vreči stran, le nekaj ustvarjalnosti potrebujete.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Občutek, ki ga skoraj zagotovo poznate: včasih so hlače v pasu preozke, včasih pa je bolj udobno v njih sedeti. Petkilogramska nihanja telesne teže so nekaj povsem običajnega in na naše življenje ne vplivajo prav zelo. Vsaj ne, če vaše nihanje ni večje kot med dvema konfekcijskima številkama. A kako rešiti svojo modno kolekcijo, če izgubimo večjo količino telesne teže? So vsi naši XXL-kosi obsojeni na slovo? Niti slučajno.

Preveliki kosi so tako ali tako v modi

Ohlapna oblačila lahko naredimo ožja s pasovi, sponkami in vozli. Ohlapne obleke, ki jih dopolnimo s skrbno izbranimi modnimi pasovi, dobijo povsem novo življenje, saj s pasom lepo poudarijo našo novo vitko linijo. Stranski vozel naredi iz velike ohlapne majice trendovski "crop top". Široke kratke rokave lahko zavihamo, s tem se nekoliko zoža tudi celotni zgornji del majice. Če hkrati majico zelo ohlapno zatlačimo za pas, bo to naši postavi navidezno odvzelo še nekaj centimetrov obsega. Novopečenim suhcem gredo na roko tudi aktualni trendi. Že nekaj časa je na pohodu "oversize", kar pomeni, da se vse vrti okoli načrtno prevelikih modnih kosov. Možnosti kombiniranja starih oblačil je tako nešteto in nihče ne bo vedel, da gre za spomine na neke druge čase.

Profimedia

Ožanje vsega se ne splača

Če vam ni težko za svoja oblačila plačati dvakrat, poiščite enega tistih zadnje čase sila aktualnih modnih oblikovalcev, ki ustvarjajo iz starih oblačil. Ne gre zgolj za ožanje, ampak za združevanje več kosov, rezanje, okraševanje, nadgrajevanje, drzno kombiniranje in iskanje novih modnih možnosti. Zelo v duhu novega tisočletja. Ni pa se treba panično držati vsakega kosa v svoji omari. Bodite ponosni nase. Uspelo vam je izgubiti nekaj odvečne teže, naredili ste nekaj dobrega za svoje zdravje, zato ni nič narobe, če se nagradite s kakšnimi povsem novimi kosi, s katerimi boste simbolno proslavili svoje novo življenje. Tehtno premislite, katera oblačila se vam splača nesti k šivilji. Lažje je zožati pleteno obleko kot pa suknjič. Med kose, ki so odlično videti tudi v zožani različici, spadajo krila v obliki črke V, saj ožanje drastično ne vpliva na njihovo obliko. Ne pričakujete, da bodo šiviljsko popravljena oblačila na vas stala tako ulito kot v izvirni velikosti.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta