3 napitki, ki pomagajo ravnati trebuh

L. P. L.
14.08.2019 06:17

Bi radi shujšali? Potem si privoščite te tri napitke in šlo bo veliko hitreje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Žal še vedno ni čarobnega napitka, ki bi čez noč stopil odvečne kilograme, zjutraj pa bi brez težav smuknili v najljubšo obleko, ki je že dlje časa ne moremo zapeti.
Recept za uspešno in zdravo hujšanje se vse do danes ni spremenil: vsakodnevno gibanje, zdravi obroki in veliko vode.
Lahko pa si pomagate z zdravimi napitki, ki pripomorejo, da je hujšanje učinkovitejše in da se maščobne obloge topijo malo hitreje. V veliko pomoč so vam lahko naslednji trije.

Kava

Ko pomislimo na kavo, pomislimo na energijo in na jutro. A kava je veliko več. Z njo lahko pokurimo več kalorij in dobimo več energije za gibanje. Kot so objavili v reviji Journal of Sports, lahko skodelica kave, popita pred treningom, izboljša učinek treninga za kar 20 odstotkov.
Poleg tega pa kava po kosilu pomaga topiti odvečno maščobo in pospešuje prebavo obroka. Zato si po kosilu privoščite skodelico kave brez dodatkov.

Zeleni čaj topi maščobo.
Profimedia

Voda

Britanski strokovnjaki so opravili zanimivo študijo. Če pijemo mrzlo vodo, s tem pokurimo na dan sto kalorij več. Mrzla voda pospešuje metabolizem.
Pomembno je tudi, da vodo pijemo pravilno. Nikoli med jedjo, pol ure pred obrokom in vsaj eno uro po obroku.
Za hitrejše hujšanje in urejeno prebavo pa pomaga pitje vode na tešče. Kozarec ali dva mlačne vode pospešita prebavo.

Zeleni čaj

Tudi zeleni čaj pomaga, da se odvečna maščoba pokuri hitreje. Če vsak dan popijemo skodelico do dve zelenega čaja brez dodatkov, pospešimo metabolizem in odvečni kilogrami se bodo stopili hitreje kot sicer. Je pa potrebno vedeti, da je prav tako kot kava, tudi zeleni čaj poživilo, zato ga uživajmo zmerno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta