Lažna darila, tudi božična

Aljoša Stojič Aljoša Stojič
25.12.2022 05:00

Ne nasedajte spletnim prevarantom, ki vam ponujajo srečo (milijone).

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ni vse dolar, kar se sveti ...
Ni vse dolar, kar se sveti ...
Reuters

Najdejo te, četudi se jim skušaš skriti. Takole me je pred božičem prijazno nagovoril gospod: "Pozdravljeni, Aljoša Stojič, sem g. David McKay iz Toronta v Kanadi. Sem predsednik in glavni izvršni direktor Royal Bank of Canada ... Verjamem, da je Božja želja, da vas srečam. Pišem vam v zvezi z moškim/državljanom iz vaše države gospodom Alexom Stojičem, ki je bil lastnik podjetja za rudarjenje zlata tukaj v Kanadi in tudi eden največjih delničarjev naše banke. Dne 2. februarja 2015 je g. Alex Stojič odprl zasebni račun z vezanimi depoziti v naši banki in na ta račun položil znesek v višini oseminsedemdeset milijonov ameriških dolarjev za namen odprtja avtomobilskega proizvodnega podjetja v vaši državi. Toda kot odličen poslovnež in stalni/redni popotnik je bilo zelo žalostno, da je bil gospod Alex med mrtvimi žrtvami koronavirusne bolezni (covid-19), umrl je decembra 2019. Pokojni gospod Alex ni omenil najbližjih sorodnikov/dedičev, ko je odprl zasebni račun vezanega depozita in položil denar. Bil je vdovec, poročen s pokojno gospo Elizabeto Stojič, otrok nista imela in sorodnikov ni omenjal ... Torej, ko vam zdaj pišem, smo edini ljudje, ki vedo za to, vi, jaz in direktor banke in transakcija bo uspešno izvedena med nami tremi. Zdaj iščemo vaše sodelovanje, da vas predstavimo kot najbližjega sorodnika/dediča na računu, ker imate isti priimek in isto državljanstvo kot gospod Alex, in sedež moje banke vam bo sprostil račun prek mojega organa in organa upravnika banke. Pri tem ni tveganja; transakcija bo izvedena v skladu z zakonito ureditvijo, ki vas bo zaščitila pred kakršnokoli kršitvijo zakona. Bolje je, da zahtevamo denar, kot da dovolimo direktorjem banke, da si ga razdelijo med seboj. Nisem pohlepen človek, zato predlagam, da si razdelimo sredstva 40 %, 30 %, 30 %, kar je 30 % za vas, 30 % za direktorja banke in 40 % zame ... Prosim, da te informacije obravnavate kot zaupne. Več podrobnosti vam bom posredoval, ko prejmem vaš nujni odgovor na moj uradni e-poštni naslov."

S tem da sem v sredo postal bogatejši za 23,4 milijona $, nimam nobenih težav. Utegnejo pa jih imeti kakšni bolni starostniki, po možnosti dementni, ki odtrgani od realnega sveta ne ločijo prevare od dobrega namena. Kljub stoterim opozorilom se vedno najde kak nesrečnež, ki osreči spletne prevarante. Zato ne jemljite lažnih daril in neznancem ne izdajajte svojih gesel. Že brez vaše pomoči vam bodo hitro kaj sunili z računa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta