Ledeni morilci

Aljoša Stojič Aljoša Stojič
20.01.2019 02:04

Lahko noč, morilci in drugi otroci.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Dvanajstka v oblačku na ekranu naznanja, da film ni primeren za otroke do 12 let oziroma si ga lahko ogledajo samo v spremstvu staršev oziroma je primeren za otroke nad 12 let ali nekaj takega. Tik po osmi uri je bilo, minuli ponedeljek, ko naši otroci do 12 let in nad 12 let še ne spijo, kri pa je iz teveja brizgala na vse konce in kraje - še na kavču sem pričakoval delček razcefranih možganov, ki jih ji je barabi odpihnil Jason Statham v Ledenih morilcih. Za dramaturško nadgradnjo je poskrbel oglas, ki nas je osrečil z napovedjo, da bomo našega dobrega morilca, "legendarnega Stathama", lahko v najbolj gledanem TV-terminu spremljali štiri dni zapored. Dobro, malo, ki je stara do 12 let, sem nagnal spat, srednji, ki je že nad 12, si je kar sam zakril oči in se pobral znano kam.
Tako je lahko oče po eni krvavi epizodi v miru preklopil na drug program in si ogledal še en lep Šund, tistega Tarantinovega. Travolta s pajdašem je barabi glavo razstrelil večkratno in dosledno v prafaktorje, Bruce Willis je kasneje počil Travolto, ameriški policist (Zedov prijatelj) je od zadaj peklensko nabijal v zgroženega Marsellusa, dokler ni boksar Bruce s samurajskim mečem razparal Zeda in rešil posiljenega vodjo tolpe; policist je za kazen umrl v nepredstavljivih mukah. Si predstavljate? Če me ne bi dajal gripozen kašelj, bi ob Šundu itak na polovici zaspal, tako sem bedel do pol ure čez polnoč, da niti zaspan nisem bil nič več.
Nekaj dni zapored se priklopite na tak krvoločen scenarij in boste bliže odločitvi, da bi še sami koga ... Krute scene, neprimerne za otroke vseh vrst, a za odrasle vaja za resnično življenje - to je včasih res bolj krvavo kot film. Človeka z luknjo v čelu ali trebuhu lahko ponoči uzremo večkrat kot v istem času izgovorimo besed. V kaj se spreminjamo, če nas bolj pretrese, ko v filmskem kadru z mesarskim nožem vrežejo 200-kilogramskega pujsa, kot če v kriminalki barabi z motorko dve minuti režejo okončine. Ne vem, zakaj v vseh teh grozljivkah striktno skrivajo, da je naše črevesje dolgo osem metrov - a bi v teve škatli prekmalu zmanjkalo prostora? Kri pa mora špricati, to pa!

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta