Ljubezenski trikotnik za zgodovino: Tri zvezde, tri usode, dva nesrečna zakona in zapleti, bizarni celo za Hollywood

Denis Živčec Denis Živčec
13.02.2020 14:06

So reči, o katerih smo lahko prepričani, da nas bodo spremljale vse življenje. Davkarija, sila težnosti in ljubezenski trikotnik med Bradom Pittom, Angelino Jolie in Jennifer Aniston.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Edini fotografsko zabeležen trenutek srečanja vseh treh akterjev najbolj znanega hollywoodskega ljubezenskega trikotnika. Ko je on že bil z Angelino. Moralo je biti zelo "prijetno" srečanje.
Profimedia

Intimnosti med zvezdniško trojico že dolgo ni več, a zdi se, da je vse tako aktualno, kot bi se zgodilo včeraj. Saj ste opazili, ne? Karkoli bo Jennifer Aniston že naredila in dosegla v življenju, za svetovno javnost bo za vse večne čase ostala ženska, ki jo jo je svoj čas najlepši moški Hollywooda varal s svoj čas najlepšo žensko Hollywooda, ona pa je gledala stran in se pretvarjala, da ničesar ne opazi. Tudi na minuli podelitvi oskarjev je situacija bila zanimiva in medvrstično zgovorna. Končno je nastopil veliki trenutek, ko je Pitt v roke prijel svojega prvega igralskega oskarja, po čustvenem govoru pa mu v dvorani Dolby nista zaploskali niti Angelina niti Jennifer. Sta ostali doma, ker sta se želeli izogniti neprijetnim bližnjim snemalnim kadrom med njegovim govorom? Lahko smo prepričani, da bi kamere neposrednega prenosa med Pittovim govorom svetu pokazale obe. Kako bi se držala Angelina, ki je pravkar s Pittom sredi umazane bitke za skrbništvo nad otroki? Pa Jennifer, ki se je pred nekaj tedni z njim srečala na neki drugi podelitvi, tabloidi pa so zgodbo o srečanju napihnili tako zelo, da se je zdelo, da Jennifer spet kupuje poročno obleko?

​Zaradi varanja je Jennifer kričala od bolečine

Pitt je bil z Anistonovo poročen med letoma 2000 in 2005, z Joliejevo pa med letoma 2014 in 2016, a sta bila v zvezi že prej. Za hollywoodske razmere že prazgodovina, pa vendar je novic o trojici zadnje čase nenavadno veliko. Kjer je dim, je običajno tudi ogenj. In nekaj, kot kaže, ni v redu.

Tako sta se januarja letos, petnajst let po ločitvi, spet javno objela Brad Pitt in Jennifer Aniston. So ju preplavili spomini na srečna leta?
Profimedia
Leto 2002 in glavna zvezdnika na sceni. Bila sta tako frajerska, da smo si vsi želeli biti v zvezi z Jennifer Aniston in Bradom Pittom.
Profimedia
Filmska gospod in gospa Smith, v resnici pa najbolj občudovan par Hollywooda. Oba v zenitu priljubljenosti in končno tudi uradno skupaj.
Profimedia
Tako zavzeto je Brad Pitt januarja letos spremljal Jenniferin govor. Bilo bi zanimivo prebrati mu misli v tem trenutku.
Profimedia
Vsa krhka in utrujena. Roko na srce, Angelino Jolie smo videli že v bolj zdravi in srečni izdaji.
Profimedia

​Pijana in shirana Angelina vpila na telefonsko tajnico

Veliko pozornosti je pritegnilo njuno ponovno srečanja na januarski podelitvi nagrad ameriškega igralskega ceha. Brez vpletanja Angeline seveda ni šlo. V tednu po dogodku so se namreč razširile informacije, da naj bi krepko pijana Angelina po podelitvi poklicala Anistonovo in jo posvarila pred Bradovim obnašanjem. Kot piše NW magazin, naj bi opita zvezdnica Anistonovi na telefonskem odzivniku pustila žolčno sporočilo, opozorilo, da jo Brad že zdaj vara in da se nikoli ne bo spremenil. Kot je reviji povedal neimenovani vir, naj Angelinine besede ne bi odvrnile Anistonove od aktualnih načrtov ponovnega zbliževanja z bivšim. Karkoli pač to že pomeni. "Jennifer ji ni verjela niti za hip. Ni šlo za prvi tak primer, žalostno pa je, da morajo Angelinini otroci gledati pijano mamo," je še dejal neimenovani vir.
Če verjamemo informacijam ameriških tabloidov, potem je Joliejeva trenutno v hudi krizi. Večletna bitka za skrbništvo nad otroki, ki jih ima s Pittom, naj bi jo izčrpavala tako zelo, da vidno hira, piše Mirror. "Trenutno ima le 45 kilogramov in nihče se ne spomni, kdaj so jo nazadnje videli s hrano na krožniku. Hrana ji trenutno predstavlja zadnjo skrb. Če že, večinoma uživa le sadje, tu in tam spije le kak proteinski napitek in spije litre kave, da bi imela vsaj nekaj energije. Žal je prepričana, da je to zdravo," je medijem razkril njen bližnji prijatelj.
Angelina naj bi komaj čakala, da se razplete neprijetna sodna bitka, ki se je začela leta 2016. Rada bi zaprla vrata za seboj in zapustila Los Angeles. Novo življenje bi si rada ustvarila v Evropi, najverjetneje v Franciji. A ne gre. Brad si namreč želi z otroki preživeti več časa: Maddoxa, Paxa, Zaharo, Shiloh ter dvojčka Knoxa in Vivienne hoče blizu sebe. Trenutno nič ne kaže, da bi boleča ločitvena saga Pitt-Jolie dočakala razplet, ki bi zadovoljil vse vpletene.
Nekako jasno je, da Angelini pocukran objem, ki sta si ga Brad in Jennifer namenila na tisti podelitvi, ni prav veliko pomagal. Gledalci so seveda omedlevali od navdušenja. Bil je res ganljiv večer. Oba sta prejela nagradi za igralske dosežke v preteklem letu, a ob njunem objemu, ki so ga ujele kamere, se je zdelo, kot da preostalih nagrajencev in zvezdnikov sploh ni bilo na prireditvi. Minilo je petnajst let od njune ločitve, a nekaj naklonjenosti je očitno ostalo. Brad, dobitnik nagrade za najboljšo stransko vlogo v filmu Bilo je nekoč ... v Hollywoodu, je občinstvo navdušil že s samim govorom ob prevzemu kipca. Na odru se je namreč takoj pošalil, da bo nagrado omenil tudi v svoji predstavitvi na profilu Tinder, aplikaciji za zmenkarije.

​Alkoholizma ozdravljen Brad jemlje LSD​

​​Ko se je z nagrado v rokah umaknil za oder, pa so ga kamere ujele, kako navdušeno na ekranu spremlja prevzem nagrade in zahvalni govor svoje nekdanje žene Jennifer Aniston. Le nekaj trenutkov pozneje je tudi ona prišla v zaodrje in zgodilo se je srečanje leta. Topel objem, močan stisk rok, šepet na uho. Dovolj, da je svet zabave ponorel od navdušenja.
Sredi lanskega decembra se je za The New York Times o svojem življenju razgovoril tudi Pitt. Poudaril je, da samega sebe nikakor ne dojema kot lepotca. V 90. letih prejšnjega stoletja se je celo izogibal slavi. "Ko pogledam svoje fotografije iz tistega časa, si mislim, da sem bil videti dobro, a takrat se v sebi nisem počutil tako. Večino 90. let sem se skrival pred javnostjo in kadil marihuano. Pozornost mi je povzročala nelagodje," je dejal.
Šele nekaj let kasneje je ugotovil, da slavi ne more ubežati, izkoristi jo lahko v druge namene. "Danes pogosteje hodim ven in živim življenje. Ljudje okoli mene so večinoma kul," pravi. Sicer pa marihuana ni bila edina droga, ki jo je zvezdnik poskusil. Novinar ga je vprašal, ali je, prav tako kot njegov lik kaskaderja v filmu Bilo je nekoč … v Hollywoodu, kdaj vzel LSD. Igralec je z nasmeškom odgovoril: "Kdo, jaz? Seveda," se je nasmehnil in dodal: "Tudi zdaj sem na mikroodmerku."
Je pa pod nadzor očitno končno spravil svoj alkoholizem, ki naj bi v zakonu z Angelino pripeljal celo do nasilja. Leto in pol je obiskoval srečanja društva anonimnih alkoholikov. Pravi, da so ga spremenile iskrene zgodbe, ki jih je tam poslušal od sotrpinov. "Šlo je za varno okolje z zelo malo obsojanja. Zelo osvobajajoče je, ko na prosto pustiš svoji grdi strani," je Brad Pitt dejal po zdravljenju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta