Neuklonljiva ženska, ki je v svet krenila iz Celja. Po slikanici še animirani film o Almi Karlin

Saša Britovšek Saša Britovšek
09.10.2022 04:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Posnetek iz kratkega animiranega filma Alma, neuklonljiva ženska, ki sta ga skupaj režirala Huiqin Wang in Andrej Kamnik
Posnetek iz kratkega animiranega filma Alma, neuklonljiva ženska, ki sta ga skupaj režirala Huiqin Wang in Andrej Kamnik
Huiqin Wang
​Alma, neukrotljiva ženska je kratki animirani film o eni največjih svetovnih popotnic Celjanki Almi Karlin. Da je prevelika za svoj čas, prevelika za domači kraj, je vedela že zgodaj in pri osemnajstih šla sama okoli sveta. Film vsebinsko temelji na predhodno izdani knjigi Huiqin Wang z naslovom Mala Alma na veliki poti, kjer se bralca dotakne njena majhnost v kontrastu z njenim velikanskim pogumom, medtem ko je v animaciji avtorica opozorila na izjemnost ženske, ki je v 19. stoletju prešla okvirje družbenih pričakovanj in norm. 

Alma, neuklonljiva ženska je poetična pripoved o njeni mladosti in letu dni življenja na Japonskem. Prav letos namreč mineva sto let, odkar se je Karlinova ustavila v deželi vzhajajočega sonca.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta