Poklon vsem mamam

Priznam, od nekdaj so mi živce parali motivatorji. Zaslužite denar, nevroprogramirajte se lingvistično! Naša metoda za izpopolnjen jaz je najboljša, poizkusite, potopite se z nami v globočine svoje zavesti in vse bo šlo samo še navzgor. Seveda.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Vse, kar človek potrebuje v življenju, je neki namaziljen tip s pobeljenimi zobmi, ki mi bo pokazal pot do uspeha in boljše samopodobe. Nekako se nam je doma nabrala kopica motivacijskih knjig, ki te po prebranem uspejo prepričati le, da je lahko še slabše. Okej, priznam, da nisem nobeni prav dobro sledila, večine nisem niti uspela prebrati do 20. strani. Vedno me je zmotila odsotnost humorja. Ter povišana in vzvišena prisotnost ljudi, ki se jemljejo preresno. Ampak vsakomur svoje, meni, upam, kmalu kava ali špricer v dobri družbi s smislom za pošteno dozo črnega humorja in zbadljivk, nekomu motivacijski govor guruja ali prijazne in nasmejane poznavalke skrivnosti življenja. Nekateri zadeve mastno računajo, drugi delujejo na bazi prodaje knjig, zapestnic, amuletov in nasvetov, služijo pa po večini vsi.
Tudi stres s koronavirusom vred me nekako ni spremenil. Ne farbam se, življenje je lahko prekleto noro in ta situacija je taka. Ko je tamala v prvih tednih že rahlo izgubljala živce, ni bilo druge, kot da sva se ulegli na tla, se šli jogo in celo namestili sproščujočo glasbo. Ja, tisto s potočki in ptički. Delovalo je. Vse bo v redu. Mala je itak napisala učiteljici, da bo koronavirus poslala v vesolje k marsovcem, pa naj njim nagaja. Razreši še samo dilemo, ali življenje tam obstaja ali ne, pa bo. Samo da ohrani motivacijo, kajti, lej ga zlomka, koronaprekletstvo je mene naredilo sošolko, učiteljico, mamo, bolničarko in - da, motivatorko. Čeprav bi najraje zarila obraz v kožuh naše stare psice in se malo drla, strumno rečem, ja, seveda, monopoli, noro dobra ideja! Stodvajsetič. Motivatorka veselo prebira spodbudne misli, ki jih redno dostavlja učiteljica (iskrena hvala, učiteljica Blanka!), prepričuje, da je matematika pravzaprav zanimiva in koristna, in išče nove komade na youtubu. Okej, to je delno tudi zame, ker želim premagati okužbo s Poskočnimi muzikanti (hvala, Matija & podmladek), Adijo madam je res viža, ki ti v možganih pusti brazde za vedno. Po treh tednih motivacije otrok pozna osnovne hip hop gibe, celo široke hlače si je oblekla in tudi Nipke se dobro prijema. Ne vem, ali je ravno to ena od tistih dejavnosti, ki jo v izdatnem naboru nasvetov o preživljanju preveč prisilnega prostega časa delijo staršem v izolaciji, ampak deluje. Karkoli, samo da pridemo približno normalni iz tega zosa, pa četudi s Poskočnimi muzikanti. Zato poklon vsem mamam, ki te dni veselo po kotih stanovanja iščejo motivacijo in jo s težkokategornimi uroki prenašajo v okolico. Zagotovo ne boste zaslužile toliko kot namaziljeni tipi in drugi guruji, bo pa kmalu na vrsti gin tonic s čarovniškim omizjem slabo sfriziranih, nekoliko podočnjakarskih bab, ki se ne dajo k'r tak'. Ker vam verjetno ne bo nihče organizirano ploskali na balkonih, si zaploskajte same in izjemoma zavrtite komad po svoji izbiri.
Dobra stran tega biološko-družbenega eksperimenta je tudi, da se je poleg jeze in teorij zarote po medmrežjih pričel razraščati humor. Zasejal se je v vse smeri in utemeljeno sumim, da je postal eden večjih motivatorjev ta hip. Dobro, v naši velepisarni ima itak gnezdo, ampak tudi ko sem stikala po ustanovah in med ljudmi, ki so sedaj neverjetno obremenjeni, je bil vedno nekje smeh, kratek kibic, fora. Tudi oni tako ostajajo zdravi in pogumni. Skratka, držite se katerekoli motivacije že, jaz stavim na dobre muzike in šale. Ostanite zdravi. In motivirani.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta