Predbožični Dunaj odprl vrata

NR
17.11.2019 02:04

Kar osem milijonov obiskovalcev si obetajo na dvajsetih božičnih sejmih v avstrijski prestolnici.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Boris Vugrinec

Prve stojnice na najlepših dunajskih trgih - od skupno 20 božičnih sejmov - so že odprte. Na Dunaju računajo z okoli osmimi milijoni obiskovalcev, ki bodo kupovali darila, se družili ob punču in kuhanem vinu, pokušali različne kulinarične dobrote ali drsali pred mestno hišo. Božični čas se na Dunaju prične, ko na trg pred mestno hišo pripeljejo veliko božično drevo: 32 metrov visoka in 130 let stara smreka je letos prispela iz Salzburga, razsvetljujejo jo dva tisoč lučk.
Med prvimi je v petek odprl sezono božičnih sejmov največji in najbolj prepoznavni Christkindlmarkt na trgu pred mestno hišo. Kar 152 stojnic z darili, okraski, dišečimi praženimi mandlji in vročim punčem, velike jaslice, številne glasbene točke in tri tisoč kvadratnih metrov veliko drsališče ponovno vabijo obiskovalce. Za ljubitelje tradicionalnih sejmov je najprimernejši Altwiener Christkindlmarkt na trgu Freyung, za praznično vzdušje z modernim pridihom pa Zima v Muzejski četrti z moderno urejeno zimsko pokrajino. Obiskovalci, ki jih pritegneta umetnost in rokodelstvo, se lahko ustavijo na Karlsplatzu, romantiki pa zavijejo na bidermajerske uličice in dvorišča božičnega sejma v predelu Spittelberg. Sejme z dunajskim imperialnim bliščem lahko obiskovalci najdejo ob gradu Schönbrunn, baročnem dvorcu Belvedere ali v božični vasi na Trgu Marije Terezije. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta