Preživela napad serijskega morilca: "Mislila sem, da bom umrla"

Elizabeta Planinšič Elizabeta Planinšič
08.12.2019 06:03

Na vrhovnem sodišču v avstralskem Perthu sodijo Bradleyju Edwardsu, obtoženemu umora treh žensk. Bile so ugrabljene, posiljene in nato umorjene.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bradley Edwards, domnevni serijski morilec

V drugi teden se je prevesilo sojenje 51-letnemu Bradleyju Edwardsu, domnevnemu serijskemu morilcu iz Claremonta. Obtožen je umora treh žensk, sodijo pa mu na vrhovnem sodišču v avstralskem Perthu. Kot priča je pred sodnika stopila tudi ženska, ki je leta 1990 preživela napad domnevnega morilca. "Mislila sem, da bom umrla," je opisovala svoje občutke izpred skoraj tridesetih let.
Edwards sedi na zatožni klopi zaradi umorov 18-letne Sare Spiers, 23-letne Jane Rimmer in 27-letne Ciare Glennon, ki so izginile na obrobju mesta Claremont v letih 1996 in 1997. Ženske so bile ugrabljene, posiljene in nato umorjene. Trupli dveh žrtev so - četudi ju je morilec odvrgel med grmovje, ju pokril s folijo in upal, da bosta zgnili in ju nihče ne bo našel - kasneje odkrili. Trupla Spiersove pa niso nikoli našli, toda vse drugo, kar je policiji v teh letih uspelo zbrati, naj bi nakazovalo, da je bila tudi ona žrtev Bradleyja Edwardsa. Štirje ljudje so ponoči, bilo je 27. januarja 1996, slišali njeno kričanje. V bližini lokala, kjer so se to noč zabavali, so priče opazile kombi svetle barve. Le nekaj minut prej naj bi bila ženska iz lokala poklicala taksi. Tudi Rimmerjeva in Glennonova sta bili, preden sta izginili, na zabavi v mestu.
Ženska, ki je pričala - njeno identiteto je sodišče sicer zakrilo -, je povedala, da jo je moški napadel leta 1990 v bolnišnici v Perthu, kjer je bila zaposlena kot socialna delavka. Edwards je tja prišel kot tehnik Telstre, avstralskega telekomunikacijskega podjetja. Med delom jo je prosil, ali lahko uporabi stranišče, ko se je vrnil, pa jo je še prosil, naj mu pridrži pisalo. Ko mu je obrnila hrbet, jo je napadel od zadaj.

Žrvte morilca iz Claremonta
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta