Prva gospodična Združenega kraljestva: Bo Carrie Symonds kmalu postala gospa Johnson?

Saša Britovšek Saša Britovšek
26.01.2020 07:03

Borisove šibke točke so bile ves čas novinarke, a "v njeni bližini je kot majhen kuža".

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V njeni družbi je Boris Johnson postal bolj umirjen, manj kaotičen, skratka urejen moški srednjh let.
Profimedia

Ko je britanski premier Boris Johnson pred dnevi uvrstil zaščito oceanov med svoje javne interese, je še enkrat izpostavil resnost svoje intimne zveze z 31-letno Carrie Symonds. Ta svetlolaska, s katero sta se ob prevzemu Johnsonove premierske funkcije skupaj preselila na slavni naslov Downing Street 10, je namreč višja svetovalka v naravovarstveni organizaciji Oceana, ki se med drugim ukvarja s projekti za zaščito oceanov.

​Ljubka sta skupaj

Romantična zveza med aktualnim predsednikom vlade Združenega kraljestva oziroma voditeljem konservativne stranke in njihovo nekdanjo predstavnico za odnose z javnostmi, bo po izračunih britanskih tabloidov na valentinovo stara dve leti. Takrat so se prvič pojavile govorice o njuni zvezi, za kar sta bila kriva kar sama, saj sta se pred prijatelji zaklepetala o "čudovitih dneh", ki sta jih skupaj preživela na deželi. A to je bilo še preden se je začelo šepetati, da se Johnson ločuje od Marine Wheeler, s katero imata štiri otroke. Da sta se "pred nekaj meseci" uradno razšla, sta javnosti sporočila septembra 2018.

Svojo vlogo v javni podobi njune zveze ima tudi najdenček Dilyn.
Profimedia
Carrie Symonds ni le lepa trofeja starejšega politika, je odlična poznavalka odnosov z javnostmi in vplivna okoljevarstvena aktivistka.
Profimedia
Boris in Carrie sta še do nedavnega živela običajno življenje sveže zaljubljenega para.
Profimedia

Gospodična v rožnati obleki

Boris Johnson in Carrie Symonds sta se spoznala leta 2012, ko je ona imela le 23 let in se je z velikim zanimanjem navdušeno gibala v bližini političnih krogov, takrat je delala za njegovo župansko volilno kampanjo. Šest let kasneje je postala najmlajša direktorica urada za komunikacije konservativne stranke. Ko se je dekle avgusta 2018 prvič v javnosti pojavilo v njegovi družbi, se je končalo tudi njeno delo na sedežu stranke konservativcev.

Carrie Symonds s svojim izbranim stilom in ljubkimi rožnatimi oblekami postaja tudi modna ikona mladih Angležinj.  
Profimedia
Profimedia
Profimedia

Strastno razbijanje krožnikov

​Nekaj odgovorov je bilo jasnih kmalu po njegovi izvolitvi, saj se je Carrie Symonds po uradnem protokolu z Borisom Johnsonom priselila na znamenito ulico Downing Street in tako sta postala prvi neporočen par, ki živi v rezidenci predsednika vlade. Z njima se je v novo razkošje priselil psiček Dilyn, najdenček pasme jack russell terier, ki je, kot da je preverjeno PR-orodje, takoj prispeval svoje k idilični sliki njune romantične zveze. A vse vendarle ni bilo vedno tako popolno in romantično.
Lansko poletje sta zaljubljenca polnila časopise z incidentom, ki se je zgodil v stanovanju Symondsove v južnem Londonu in celo priklical policijo. Da, tudi bodoči prvi par Velike Britanije je pokazal, da je strasten in krvav pod kožo. Tisti poletni večer se je iz stanovanja Symondsove slišalo razbijanje in kričanje "spravi se z mene" in "poberi se iz mojega stanovanja", to pa je sosede, ki so se zbali za njeno varnost, spodbudilo, da pokličejo policijo. Incident, ki se je menda zgodil zaradi politega rdečega vina na sedežni garnituri, je naslednji dan že polnil časopise in ponujal dvome o trajnosti njune zveze. Pa razhoda ni bilo na obzorju. Kmalu za tem so ju fotografi že lovili po londonskih parkih, kako si zaljubljeno zreta v oči in se držita za roke.

Privilegirana okoljevarstvenica

Carrie Symonds se je rodila 17. marca 1988 v Londonu Matthewu Symondsu, ki je bil soustanovitelj časopisa The Independent, in Josephine McCaffee, ki je bila pravnica v tej časopisni hiši. V založništvu so bili tudi njeni stari starši, zato ni čudno, da je Carrie vešča jezika, mojstrica komuniciranja in premišljenega izražanja in vedenja. Odraščala je v jugovzhodnem Londonu, obiskovala pa prestižno dekliško zasebno šolo Godolphin & Latymer, ki ima na seznamu svojih nekdanjih učenk tudi Nigello Lawson in Kate Beckinsale. Na univerzi v Warwicku je študirala dramo in umetnostno zgodovino, razmišljala je celo o igralski karieri, a je leta 2010 uspešno zaplavala v politične vode in postala tiskovna predstavnica konservativne stranke.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta