(RECEPT) Gazelini rogovi

Zora Štok Zora Štok
30.01.2021 04:25
Gazelini rogovi so priljubljena sladica v Maroku, od koder naj bi tudi izvirala, poznajo pa jo še v drugih državah Magreba.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Foto: Profimedia
Profimedia

Potrebujemo:

25 dag moke

50 dag celih, a olupljenih mandljev

25 dag sladkorja

1 žlička mletega cimeta

drobno naribana lupina ene limone

2 dl olja pomarančnih cvetov

ščepec soli

5 dag masla

arašidovo olje

sladkor v prahu

Moko s polovico masla, soljo, polovico olja pomarančnih cvetov in malo tople vode zgnetemo v voljno, mehko testo. Oblikujemo ga v kroglo in pustimo počivati.

Mandlje, sladkor in limonino lupino damo v multipraktik in zmeljemo v pasto, to damo v skledo in dodamo preostalo polovico olja pomarančnih cvetov, cimet in ostanek masla ter z rokami zgnetemo v enakomerno zmes.

Delovno površino namažemo z oljem in iz mandljeve mase oblikujemo svaljek, debel okoli 1,5 cm, in ga narežemo na 5 cm dolge kose.

Pečico segrejemo na 160 stopinj. Testo razvaljamo in narežemo na kroge s premerom okoli 7 cm. Na vsakega položimo svaljek iz mandljeve zmesi in oblikujemo polkrog. Robove dobro stisnemo in vanje z vilicami ali paličico vtisnemo zareze. Pecivo položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, ki ga rahlo pomokamo, in pečemo okoli 15 minut. Še nekoliko mlačne gazeline rogove potresemo s sladkorjem v prahu.

Če nimamo olja iz pomarančnih cvetov, lahko tretjino količine nadomestimo z belim oljem, testo pa odišavimo z rožno vodo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta