S kakšnimi ukrepi lahko vsaj deloma ublažite vročino v svojem domu

Klara Širovnik Klara Širovnik
23.07.2023 02:30
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dokler v zraku koncentracija vlage ni visoka, klimatska naprava ni potrebna, po določeni točki koncentracije vlage pa jo je treba obvezno vklopiti.
Dokler v zraku koncentracija vlage ni visoka, klimatska naprava ni potrebna, po določeni točki koncentracije vlage pa jo je treba obvezno vklopiti.
Igor Napast
- V vročih dneh imejte zaprta okna, ker lahko z odprtimi okni stanovanje segrevate, namesto da bi ga hladili. Ponoči, ko je zunanji zrak hladnejši kot notranji, na široko odprite okna, zlasti tista, ki gledajo na stran, od koder večinoma piha veter, da boste izkoristili navzkrižno prezračevanje. Ne pozabite zapreti oken – vključno z žaluzijami in roletami –, preden zjutraj na zunanje stene posije sonce.

- Pred osončena okna hiše posadite sobne rastline, da bodo absorbirale določen del energije sonca.

-  Čez dan imejte rolete na osončenih oknih stalno spuščene, s čimer preprečite neposredno ogrevanje prostora. Okna so vir do 30 odstotkov neželene toplote, zato lahko s pomočjo rolet, zaves in podobnega znižate notranjo temperaturo za nekaj stopinj, v primeru uporabe klimatske naprave za hlajenje pa tudi prihranite pri stroških za energijo ...
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta