(SAMOGOVOR) O postavljanju izzivov

Franja Žišt Franja Žišt
19.04.2020 05:11

Vedno si postavljajmo izzive, zame je sedaj čas za učenje, je navdušenje nad izobraževanjem te dni v karanteni na portugalskem otoku Madeira pokazal celo nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

No, slovenski učenci, ki so se pred dobrim mesecem razveselili šolskega procesa iz domačega naslanjača, mnogi tudi zato, ker so pričakovali neke vrste počitnice, so nad poukom od doma vse manj navdušeni. Koncentracija in motivacija popuščata, manjkajo socialni stiki, ki so pomemben del socializacije otrok v šolah, starši so razpeti med vlogo starša, učitelja in zaposlenega. Mnoge družine so tako že na robu živčnega zloma. Morda tudi zato, ker se je preveč časa posvetilo idilični sliki domačega dela, tehničnim vidikom, temu, da se odkljukajo posamezne vsebine učnih načrtov, pozabilo pa na vse razpoke, ki jih je tako učenje odprlo. Pouk doma, ne glede na angažiranost in požrtvovalnost mnogih učiteljev in tudi staršev, ne more nadomestiti dela v razredu. Otroci in družine so v zelo neenakovrednem položaju, saj imata pri tovrstnem poučevanju preveliko vlogo socialni status družine in izobrazba staršev. Kot je znano, pri nas niti šola ne zmore omiliti razlik med otroki iz različnih družin, zdaj so se te še povečale. Zgolj za ilustracijo, mnogi učenci brez računalnikov so te dobili šele v četrtem tednu izobraževanja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta