Slepi in slabovidni planinci osvajajo dvatisočake: Tudi če ne vidimo razgledov, čutimo energijo

Zvezdana Bercko Zvezdana Bercko
24.07.2022 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tudi za slepe in slabovidne je lahko planinstvo način življenja, le nekaj pomoči potrebujejo pri tem. To je eden od načinov vodenja slepega ali slabovidnega planinca.
Tudi za slepe in slabovidne je lahko planinstvo način življenja, le nekaj pomoči potrebujejo pri tem. To je eden od načinov vodenja slepega ali slabovidnega planinca.
Marjan Bogataj
Tudi slepim in slabovidnim je lahko planinstvo način življenja, le nekaj pomoči potrebujejo pri tem. Idejo za prostovoljski projekt, ki bi tudi njim omogočil celovito doživetje gora v obliki prehojene SPP, je dala Sabina Dermota poleti 2019 na poti s Čavna. Jurček Nowakk, vodja odbora InPlaninec, je idejo takoj pograbil.

Projekt Odločen korak - slepi in slabovidni planinci po Slovenski planinski poti (SSP po SPP), s katerim želijo v hribe privabiti čim več ljudi z okvaro vida, hkrati pa ozaveščati o slepoti in slabovidnosti, ki veljata za "nevidno" invalidnost, je stekel 8. februarja 2020. Prvi dve leti malce počasneje zaradi koronskih omejitev, letos pa s polno paro.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta