Spoznanje dolgoletnega žigola: Najpomembnejše za moškega je ...

Saša Britovšek Saša Britovšek
15.10.2023 03:30

.... da se nauči ženščine. Domen Valič predstavlja svoj novi odrski projekt Žigolo s. p. - ob tem pa se ne more izogniti vprašanjem, v čem sta si z žigolom podobna.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Krivec za vse, kar bo izrečeno na odru, je avtor besedila, ne jaz," se Domen Valič že zdaj opravičuje občinstvu.
Urša Premik

Spravimo ljudi v dobro voljo z resnicami o odnosih. Tistimi pikrimi resnicami o odnosih med moškimi in ženskami, ki so lahko včasih tako zapleteni. Od prvih ljubezenskih iskric do zmenkarjenja kasneje in skupnega življenja v dvoje ... Tako si je rekel Domen Valič, dramski igralec, ki ga poznamo z gledaliških odrov, televizijskih serij, filmov in tudi kot voditelja TV-oddaj. Ob tej pozitivni zamisli, ki jo je delil z glasbenikom, pesnikom in ustvarjalcem gledaliških predstav Matejem Mijatovićem, je začela nastajati monokomedija Žigolo s. p., za katero igralec pravi, da nikakor ne gre sklepati, da govori o njegovih osebnih izkušnjah z nežnejšim spolom. "Krivec za vse, kar bo izrečeno na odru, je avtor besedila," se že v naprej opravičuje občinstvu.

Matej Mijatović je pred desetimi leti že sodeloval s prijateljem Domnom Valičem v predstavi Zapornik št. 3.2.3. kot pisec besedila in režiser. S predstavo, v kateri je Valič blestel v veliko izmenjajočih se vlogah, čeprav je šlo za monokomedijo, sta objadrala Slovenijo po dolgem in počez.

V novi monokomedij, s katero bosta v prihodnjih tednih, mesecih in morda še dlje razveseljevala ljubitelje komedije od Slovenske Bistrice, Vuzenice, Ptuja, Žalca, Velenja pa vse do Kočevja, Postojne, Bleda in da, tudi Maribora in Ljubljane, bo nosil le drzno vlogo, sijočo obleko, zapeljiva očala zgolj enega moškega, ki se očitno preživlja kot žigolo. Na svoji turneji bo izkušeni moški na pragu srednjih let dobrohotno delil nasvete sveže zaljubljenim parom in tudi tistim, ki so v partnerstvu že daljše obdobje. Vprašanje, kateri bolj potrebujejo nasvet, dva ali tri ... Žigolo ima za seboj precej dolgo kariero raziskovanja odnosov in odločil se je, da bo pridobljeno znanje delil, poklonil tistim, ki ga potrebujejo.

Urša Premik

Kdo razume ženščino?

V dneh, ko Domen Valič predstavlja svoj novi odrski projekt, pa se seveda, že zavoljo izzivalnega naslova, ne more izogniti vprašanjem, koliko Domna je v protagonistu predstave. V čem sta si podobna in v čem se razlikujeta. "Deliva si nekatere misli, seveda, a za razliko od njega jaz tega ne izrečem na glas," pojasnjuje Domen, ki je pred dnevi v televizijski oddaji Nedeljsko popoldne na TV Slovenija z gledalci delil najpomembnejši nasvet, ki ga bo njegov lik položil na srce moškemu delu občinstva: "Najpomembnejše za moškega je, da se nauči ženskega jezika, torej ženščine. Primer takšne ženščine je, da ko se žensko vpraša, kdaj bo pripravljena na odhod od doma, ne smeš pričakovati, da ti bo postregla z neko realno časovno enoto. Najprej bo povedala, da mora še obesiti perilo, si nalakirati nohte, poklicati mamo, podaljšati članarino v knjižnici in še vse, kar je hotela storiti včeraj, pa ni uspela." In kako naj se zdaj moški znajde in organizira?! Zdaj pa Domen Valič, ki se ga mimogrede že vrsto let drži oznaka "taluškan brat Valič", dobrohotno prihaja na pomoč močnejšemu spolu in prevaja ženščino. No, ne Domen, pač pa žigolo Jošt.

V seriji Vse punce mojga brata ob Domnu in Vidu Valiču blestita tudi Ajda Smrekar in Beti Strgar.
Urša Premik

Leksikon zapeljevanja

Očitno je, da je monokomedija Mateja Mijatovića v izvedbi Domna Valiča, Žigolo s.p. (Žigolo se plača), zabavna zgodba o zapeljevanju. Hudomušni, samovšečni in na trenutke malenkost arogantni žigolo bo na humoren način razkril, kaj vse se pri ženski sme, kaj gre in kaj nikakor ne. Še pred svetovno premiero se je predstave prijelo ime leksikon zapeljevanja, saj le moški lahko moškim po moško razloži, kaj ženska govori in kako jo razumeti. A predstava bo tudi obliž na srce ženskam, saj bodo menda slišale točno tisto, kar bi rade slišale od moških. In nenazadnje tudi najbolj izkušeni žigolo ni neosvojljiv, ker ljubezen se lahko zgodi celo najboljšim. Še več, lahko se celo zatreskajo - in to v "napačno".

Devetintridesetletni Domen Valič ima za seboj razgibano igralsko kariero - tako kot tudi njegov brat Vid in oče Iztok, igralec pa je bil tudi njegov ded Aleksander Valič. "Najbolj mi je všeč, da stalno prehajam iz komedije v dramo. Rad imam razgibanost in različne izzive, rad lovim ravnotežje med tevejem, radiem in gledališčem, resnimi in zabavnimi temami, saj oboje sestavlja naša življenja," pove igralec, ki smo ga pred leti gledali v popularnem televizijskem šovu Slovenija ima talent. Ljubitelji televizijskih komičnih serij ga poznajo tudi zavoljo dveh izredno priljubljenih serij Ja, Chef in ​Vse punce mojga brata. V slednji si glavni moški vlogi delita z bratom Vidom. Tu so še filmski projekti Preboj, Skriti spomin Angele Vode, Comic Sans, Risk ter številne gledališke vloge, med katerimi lahko izpostavimo letošnjo Angele v Ameriki, ki je nastala v produkciji Mini teatra.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta